Bogdan Chirieac, îngrijorare maximă înainte de anunțul pe care-l va face Eduard Hellvig, directorul SRI: Să nu cumva să demisioneze

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Directorul SRI, Eduard Hellvig, urmează să facă declarații de presă, la ora 12:00. Analistul politic Bogdan Chirieac și-a exprimat cea mai mare teamă înainte de acest anunț. 

Eduard Hellvig, directorul SRI, anunț major la ora 12:00

Bogdan Chirieac, analist politic, a declarat, la Antena 3, că ”Îngrijorarea maximă, de când am aflat despre această conferință de presă este ca nu cumva Eduard Hellvig să demisioneze din funcția de director al SRI. Las la o parte aprecierile internaționale unanime și din partea SUA, iar la recenta vizită a Regelui Charles în România, știți bine că la Palatul Cotroceni a cerut să dea mâna cu Eduard Hellvig. În mulțime, președintele Iohannis a trebuit să meargă după Eduard Hellvig pentru că Majestatea Sa, Regele Charles al III-lea, foarte bun cunoscător al României, a vrut să-i strângă mâna. Dincolo de asta, știm că Eduard Hellvig a pus capăt controlului absolut al justiției pe care-l exercita fostul SRI, a denunțat protocoalele între SRI și DNA, între SRI și Parchetul General, dintre SRI și ÎCCJ. Eu sper, îmi doresc să fie o continuare a discursului memorabil pe care l-a susținut și în care atrăgea atenția asupra vulnerabilităților clasei politice și a faptului că nu este normal ca prea mulți politicieni de rang înalt să aștepte indicațiile de la SRI pentru a-și lua deciziile politice. Sper să continue pe această linie, să nu avem de-a face cu o demisie a lui Eduard Hellvig. Ar fi o pierdere pentru democrație, pentru că nu știi ce-ți vine în loc, mai ales în perspectiva anului electoral”. 

Regele Charles i-a cerut lui Klaus Iohannis să-i strângă mâna lui Eduard Hellvig (SRI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel