Bogdan Chirieac: Nu știu ce aveam de câștigat cu Iohannis secretar general la NATO, dar știu ce am pierdut

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Bogdan Chirieac a spus la ce ne putem aștepta după scandalul din Coaliție privind data alegerilor.

Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN dacă până la urmă, ca urmare a scandalului privind data alegerilor prezidențiale, Coaliția PSD-PNL se va rupe. Analistul politic a explicat că deși nu putem spune exact ce se va întâmpla, un lucru este cert -  "toate calculele care existau înainte de 9 iunie nu mai sunt valabile".

"Cred că un singur lucru putem spune cu siguranță: toate calculele care existau înainte de 9 iunie și erau niște calcule solide și logice, nu mai sunt valabile. Deci înainte de 9 iunie se spera că fiecare dintre cele două partide mari - PSD și PNL - vor avea propriul candidat la prezidențiale, unul urma să fie ales președinte, celălalt să fie premier, iar Coaliția PSD-PNL să continue și următorii patru ani de zile. Acum, vine USR-ul, "ai mei" altminteri, 8% la ultimele alegeri, și ăla tras și împins, că a fost o coaliție de trei partide, PNL-ul are 30% și acum USR-ul îi rupe urechile PNL-ului, că "ia uite ce ai făcut și nici nu te primesc să vii alături de minte pe motiv că te-ai înhăitat cu PSD-ul".

E și acest un mod de a face politică, dar ambiția domnului Iohannis.... Nu știu ce aveam de câștigat cu Iohannis secretar general la NATO, dar știu ce am pierdut, am pierdut stabilitatea în România deoarece mutarea datelor alegerilor este ambiția, aroganța domnului președinte Iohannis", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Bogdan Chirieac: O bătaie în noroi, toată lumea iese plină de mizerie

Întrebat cum vede finalul aceste crize politice, Bogdan Chirieac a spus: "E o bătaie în noroi acum, nu se poate ști. Oricum, toată lumea iese plină de mizerie din chestiunea asta. În primul rând noi, apoi România deoarece sunt foarte multe decizii economice grave luate, nu știm ce se va întâmpla, nu știm cu majorarea asta de pensii pentru trei milioane jumătate de oameni, nu este foarte clar de unde sunt banii..., iar USR-ul deocamdată, și fermecătoarea doamnă Lasconi pe care eu o cotez foarte sus în cursa pentru prezidențiale, nu are niciun fel de program cât de cât credibil care să vină ca alternativă la PSD și PNL. Iar Coaliția nu mai e pe încredere, s-a terminat încrederea între PSD și PNL, hai să fim serioși".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel