”Nu se pune problema că în acest moment se semnează pacea. Este, din nefericire, absolut exclus acest lucru”. Bogdan Chirieac, analiza momentului despre războiul Israel - Hamas

FOTO: freepik @huertas19
FOTO: freepik @huertas19

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că războiul din Orientul Mijlociu a captat atenția întregii lumi, iar acest lucru mută privirea de la cel dintre Ucraina și Rusia, cu impact asupra umanității.

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că suntem departe de încetarea războiului din Orientul Mijlociu, iar negocierile care au loc acum sunt doar cu scop umanitar, în contextul în care Fâșia Gaza se află izolată, cu milioane de persoane sub asediu.

”Aceste negocieri care se fac acum au un alt scop și anume să e găsească soluții umanitare pentru prizonierii luați de Hamas, să fie eliberați, pentru oamenii din Gaza, aproape 2 milioane de persoane, pentru crearea unui front comun, arab, care să condamne, lucru care nu s-a întâmplat până acum, actele de război, de terorism, de cruzime ale Hamas-ului. Deci nu se pune problema că în acest moment se semnează pacea. Este, din nefericire, absolut exclus acest lucru.

Se încearcă, din motive umanitare, fiindcă avem și noi 300 de cetățeni români blocați în Gaza în acest moment moment, Egiptul a închis frontiera, încă de acum 48 de ore, pe bună dreptate, fiindcă nu doresc să primească teroriști Hamas pe teritoriul lor, locuitorii din Gaza nu au unde să se ducă, efectiv, și atunci situația, pe de o parte situația umanitară din Gaza este cumplită, pe de altă parte avem bebeluși israelieni decapitați.

Nu, nu va fi niciun fel de pace. 300.000 de militari israelieni în acest moment au înconjurat Gaza, care este supusă unei blocade și deocamdată Israelul își numără morții. 1.200 de persoane ucise, cele mai multe în chinuri, femei violate și apoi arse de vii, peste 5.000 de oameni, marea majoritate civili, răniți, mulți dintre ei foarte grav.

Din nefericire, avem război în toată regula în Orientul Mijlociu, război la care riscă să se alăture, într-o formă sau alta, restul lumii”, a declarat  Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

Chirieac: ”Putin a căpătat glas”

Mai mult decât atât, analistul politic a ținut să puncteze un lucru important, cu privire la atitudinea președintelui Rusiei.

”Vedeți că Putin a căpătat glas. Ne învață cum să facem, să lăsăm bărbații să se lupte între ei, dar să nu avem de-a face cu femeile și copiii. O ironie, Putin ne dă sfaturi.

Președintele Ligii Arabe a fost ieri la Moscova, 22 de state arabe, a văzut și alte poziții ale unor state foarte importante din lumea arabă și lumea musulmană, poziții de susținere a Hamas. Să susții actele de terorism și bestialitatea, sunt lucruri de neînțeles în secolul 21.

Avem convorbirea, despre care nu știm nimic, între prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, și ayatollahul de la Teheran, știți bine că au avut negocieri, Arabia Saudită - Iran, mediate nu de SUA, ci de China, de ne întrebăm și toată lumea face o paralelă între axa răului - Hamas-Teheran-Moscova, iar fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, a spus și poate Beijing. 

Nu știm ce va face Beijingul în acest conflict. Da, avem toate motivele de îngrijorare, inclusiv faptul că lumea se va uita acum la conflictul din Orientul Mijlociu și lucrarea va obține mult mai puține în războiul cu Vladimir Putin, ceea ce pe noi ne îngrijorează direct”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Secretarul de stat Anthony Blinken, declaraţii din Israel. "Moment incredibil de dificil nu doar pentru Israel, ci pentru întreaga lume"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel