Bogdan Chirieac: Șantajul nuclear al lui Putin este dezgustător. Nu se poate ca un dictator care a înnebunit să țină lumea prizonieră

Bogdan Chirieac: Șantajul nuclear al lui Putin este desgustător. Polonia și România pot desfășura arme nucleare pe teritoriul lor
Bogdan Chirieac: Șantajul nuclear al lui Putin este desgustător. Polonia și România pot desfășura arme nucleare pe teritoriul lor

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o serie de declarații la Antena 3, pe marginea subiectului armelor nucleare din Rusia și a amenințărilor Kremlinului legate de desfășurarea acestora în jurul Mării Baltice.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus că dacă Suedia și Finlanda se alătură NATO, atunci Rusia va trebui să-și consolideze forțele terestre, navale și aeriene din Marea Baltică.

Medvedev a ridicat, de asemenea, în mod explicit amenințarea nucleară, spunând că nu se mai poate vorbi despre o Baltică „fără arme nucleare” - Rusia deține exclava Kaliningrad cuprinsă între Polonia și Lituania.

„Nu se mai poate vorbi despre vreun statut fără arme nucleare la Marea Baltică – echilibrul trebuie restabilit”, a spus Medvedev, care a fost și președintele Rusiei din 2008 până în 2012.

Bogdan Chirieac: „Nu se poate ca un dictator care a înnebunit să țină lumea prizonieră”

„Foarte bine atunci, (Rusia) să desfășoare arme nucleare la Marea Baltică și atunci Suedia și Finlanda să desfășoare și ele arme nucleare pe teritoriile lor. Deci nu se poate ca un dictator care a înnebunit să țină lumea prizonieră.”

„Amenințarea butonului nuclear cred că s-a îndepărtat pentru că toți din jurul lui Putin își dau seama, pe de o parte, că nu mai are zile multe la putere. Asta nu înseamnă că pleacă mâne, să știți, dar anii sunt numărați, e și vârsta, sunt și alte probleme și nu sunt dispuși toți să moară alături de Putin.”

„Șantajul nuclear al lui Putin este dezgustător. Dacă Rusia desfășoară arme nucleare, foarte bine. Polonia și chiar România pot desfășura arme nucleare pe teritoriul lor, deci cu siguranță nu scapă nimeni dintr-un război nuclear.”, a declarat Bogdan Chirieac.

„Putin nu a reușit să cucerească Kievul, dar a pierdut Moscova”

Vladimir Putin nu va pune capăt războiului până când nu îl va înlătura pe Zelenski, a amenințat fostul ministru adjunct de Externe al Rusiei, Andrei Pedorov.

Referitor la această amenințare, Bogdan Chirieac a transmis: „Ce să îi spunem domnului Putin? Succes? Nu este cazul, deocamdată nu a reușit să cucerească Kievul, dar a pierdut Moscova.”

„Putin se va opri, situația economică este catastrofală, în câteva luni dacă va continua așa vor fi mișcări de stradă în Rusia care nu vor putea fi oprite, deci e un război pe care l-a pierdut, clar, Occidentul s-a unit așa cum n-a mai fost de multă vreme și eu sper să rămână astfel.”

”Cu armament ușor, de ultimă generație, armata ucraineană a pus la pământ Armata Roșie, deci nu mai este cazul să ne fie frică de forța militară a Rusiei.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel