Bogdan Mănoiu a preluat Departamentul Relaţii Internaţionale al Președinției

manoiu
manoiu

Bogdan Mănoiu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene, este succesorul Ancăi Ilinoiu la Cotroceni. Consilierul prezidenţial a preluat atribuţiile fostului consilier al Președinției, urmând să coordoneze Departamentului Relaţii Internaţionale, informează site-ul preşedinţiei la rubrica "Administraţia Prezidenţială".

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene Bogdan Mănoiu, fost şef al DAE, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial la 21 decembrie, prin decret semnat de preşedintele Traian Băsescu. Bogdan Mănoiu ocupase până în acel moment funcţia de secretar de stat în cadrul MAEur. El a fost anterior şeful DAE, structură care s-a integrat în MAEur.

Bogdan Mănoiu a preluat de la 1 ianuarie 2012 atribuțiile fostului consilier al Președinției, Anca Ilinoiu, care a coordonat Departamentul pentru Relaţii Internaţionale până în decembrie 2011, când a plecat din funcție.

Departamentul Relaţii Internaţionale este o structură în cadrul Administraţiei Prezidenţiale care asigură îndeplinirea atribuţiilor ce revin preşedintelui în domeniul politicii externe. Departamentul Relaţii Internaţionale realizează abordarea strategică a evoluţiilor şi evenimentelor pe plan internaţional care necesită implicarea autorităţilor române şi monitorizează activitatea instituţiilor publice implicate în elaborarea acţiunilor de politică externă ale preşedintelui, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Preşedinţiei, citate de Mediafax.

Departamentul este responsabil pentru întocmirea calendarului vizitelor în ţară la nivel de şef de stat şi ale preşedintelui în străinătate, precum şi de elaborarea de proiecte de poziţie ale preşedintelui pe probleme de politică externă.

Citește și:

Anca Ilinoiu pleacă din funcţia de consilier prezidenţial

Bogdan Mănoiu este noul consilier al președintelui Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel