Bogdan Neacșu și Dan Sandu vor candida la șefia Asociației Române a Băncilor. Cei doi au o vastă experiență n domeniul bancar.
După două mandate la conducerea Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor (ARB), preluată în 2015, Sergiu Oprescu, președintele executiv Alpha Bank, nu mai candidează pentru un nou mandat, după ce, anul trecut, a preluat noi responsabilități internaționale extinse în cadrul grupului financiar elen, fiind numit și președinte al holdingului care administrează rețeaua internațională a grupului din Grecia. Bogdan Neacșu, director general CEC Bank, și Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank, candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Director, care va fi supusă la vor în Adunarea Generală a ARB, alături de alte mandate de membru în Consiliu pentru care expiră mandatele, notează Profit.
Consiliul Director este organul deliberativ și decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.
Bogdan Neacșu, 41 de ani, a preluat conducerea CEC Bank în octombrie 2019, fiind cel mai tânăr director general - președinte al comitetului de direcție. În ultimii doi ani, a demarat procesul de modernizare a băncii și a digitalizat o serie de servicii.
Cu o experiență profesională semnificativă, de peste 16 ani în domeniul financiar-bancar, domnul Bogdan Constantin Neacșu s-a alăturat Comitetului de Direcție al CEC Bank, în calitate de Director - Prim-Vicepreședinte, la dată de 7 ianuarie 2019. Începând cu dată de 24 octombrie 2019, domnul Neacșu ocupă funcția de Director general - Președinte al Comitetului de Direcție al Băncii.
În anul 2017, domnul Neacșu a deținut funcțiile de Vicepreședinte, membru al conducerii executive și chief risk officer (CRO) în cadrul Patria Bank România. Între august 2015 și martie 2017, a făcut parte din managementul executiv al Garanti Bank România, pe funcțiile de CRO și director general adjunct. În perioadele iulie 2006 - septembrie 2007 și octombrie 2009 - iulie 2015, și-a construit carieră bancară în Volksbank România, ocupând poziții de top management și coordonare: Vicepreședinte, CRO, coordonator Sistem de Control Intern, director - Direcția de Administrare a Riscurilor, director - Direcția Risc Strategic și Basel II, ofițer de risc senior.
Experiență bancară a lui Bogdan Neacșu include și colaborarea cu BRD-GSG (2007-2009), pe poziția de project manager Basel II în cadrul Direcției Control Central al Riscului și BNR (2004-2006), Direcția Reglementare și Autorizare - Serviciul Reglementare Prudențială Bancară. Anterior domeniului bancar, Bogdan Neacșu a activat în zona de consultanță fiscală și de afaceri.
Dan Sandu conduce Intensa SanPaolo Bank, filiala din România a grupului italian, din poziția de CEO,din martie 2018.Este unul dintre cei mai experimentați bancheri români, conducând până acum cinci bănci: Citibank, Millennium Bank, MKB Bank, Volskbank și Intesa.
Și-a început cariera la BNR la departamentul de protocol, la scurt timp după ce Mugur Isărescu a devenit guvernator, la finalul anului 1990. În 1995, a plecat la Citibank, unde a ajuns vicepreședinte în 1998. În 2006 s-a alăturat Millenium Bank, nou intrată pe piață atunci, tot în calitate de vicepreședinte, de unde a plecat în 2009, la Nextebank, unde între 2010 și 2013 a fost președinte.
După preluarea Nextebank de către fondul se investiții Axxess Capital, care a integrat-o, în 2016, în Patria Bank, Sandu a fost, timp de aproape doi ani, vicepreședinte al Volksbank, bancă preluată, în 2015, de Banca Transilvania.
În prezent, Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de Sergiu Oprescu, aflat la al doilea mandat de președinte, Luminița Delia Runcan (derector general adjunct Banca Transilvani), desemnată vicepreședinte, alături de încă cinci membri în consiliu: Francois Bloch, director general BRD Groupe Societe Generale, Mihaela Bitu, Director general ING Bank, Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank, Mioara Popescu, președinte executiv IDEA Bank și Cristian Agalopol, director executiv pentru Europa Centrală și de Est CITI Bank.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu