Boli care te pot omorî în doar o zi

Multe boli evoluează atât de rapid, încât pot conduce la moartea celui afectat, în doar 24 de ore. 

Publicitate

Din lunga listă a unor asemenea boli, realitatea.net a selectat șase.

Meningita

Meningita reprezintă inflamarea meningelor, membranele care acoperă creierul şi coloana vertebrală, şi este cauzată frecvent de o bacteria sau un virus.

Boala Chagas

Boala Chagas este o parazitoză tropicală foarte frecventă în țările din America Centrală și de Sud, determinată de infectia cu protozoarul Trypanosoma cruzi. Acesta se transmite vectorial, prin intermediul unei insecte hematofage (care se hrănește cu sângele gazdei) din familia Triatoma. Dacă persoana se scarpină, va contamina leziunea cu fecalele purtătoare de parazit. Asftel, parazitul dobândește acces in organismul uman unde își începe replicarea și ajunge să invadeze întreaga gazdă.

Accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral (AVC) se remarcă în rândul din ce în ce mai multor persoane tinere. Un accident vascular cerebral apare atunci când un vas de sânge (o arteră) care furnizează sânge la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin.

MRSA

MRSA este o varietate recentă de bacterie de Stafilococus auriu, caracterizată prin rezistenţă sa la agenţi antibiotici (antibiorezistenta). Prin toxinele sale S. aureus poate cauza diferite afecţiuni, de la reacţii cutanate până la septicemii grave.

Ebola

Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecţioasă virală severă, adesea fatală, provocată de virusul Ebola (Ebolavirus), care se manifestă prin afecţiuni hemoragice severe la oameni, primate şi antilopele duiker, survenind în focare epidemice în Africa Centrală şi Africa de Vest.

Febra Dengue

Febra Dengue este o bolaă infecțioasă provocată de un arbovirus și transmisă e țânțarii din specia Aedes. Afecţiunea este cunoscută şi sub numele de „febra oaselor rupte" deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzaţia că oasele se rup. Febra Dengue deține o incidență mai mare în rândul populației din Asia de Sud-Est, Africa, insulele din Pacific, Caraibe, America de Sus și America de Nord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel