Majoritatea persoanelor se confruntă cu boli în creștetul capului. Cu toții experimentăm căderea părului. În cele mai multe cazuri, acestea se manifestă pe termen scurt. Cu toate acestea, uneori se dezvoltă și unele boli ale părului și scalpului mai grave.
Bolile părului pot fi cauzate de mulți factori, fiind împărțite în mai multe categorii principale. În primul rând, acestea sunt boli fungice și infecțioase. De exemplu, acestea includ pediculoza. Astfel de boli apar cel mai adesea din cauza încălcării regulilor de igienă personală. A doua cea mai frecventă afecțiune este boala glandelor sebacee. Ele pot apărea atât din cauza îngrijirii necorespunzătoare, cât și din cauza unor factori interni. Procesul de secreție de sebum este perturbat, iar starea părului și a scalpului se înrăutățește. De exemplu, una dintre bolile acestui grup este mătreața.
Bolile de păr includ, de asemenea, deteriorarea firului de păr. De obicei, acestea sunt provocate de deteriorări termice sau mecanice la utilizarea dispozitivelor de coafat atunci când realizezi un look. Căderea părului este o altă problemă comună pentru care mulți caută asistență medicală.
Mai mult, nu este neobișnuit ca bolile de păr să includă tulburări precum părul prea gras sau prea uscat. Deși mulți nici măcar nu realizează că cu o astfel de problemă merită consultul unui medic. Pentru a înțelege dacă trebuie sau nu să apelezi la ajutorul unui medic, merită să iei în considerare caracteristicile fiecăruia dintre grupurile de boli separat.
Dintre cele mai cunoscute astfel de boli includ pediculoza, pecinginele și microsporoza, infecții fungice. Aceste boli arată diferit. Cu toate acestea, toate au un simptom principal, mâncărime. Cu pediculoză, este provocată de păduchi. Iar celelalte două inflamații de o ciupercă, care contribuie mai întâi la ruperea părului și apoi la iritarea suprafeței pielii.
Prin urmare, dacă observi că ai fost deranjat în mod regulat de mâncărime, examinează cu atenție părul și scalpul. Dacă observați păduchi sau zone ale pielii unde cade părul, contactează imediat un tricolog. El, în primul rând, va desemna examinările necesare. În al doilea rând, el va putea alege tratamentul potrivit. De obicei, pentru bolile din acest grup, se prescrie atât tratament intern, cât și local.
Alegerea tacticilor de tratament depinde de severitatea simptomelor, de durata cursului bolii și de rezultatele tratamentului anterior. Dermatita seboreică necesită un tratament pe termen lung folosind terapie sistemică și topică. Pentru uz extern, se folosesc agenți cu efect antiinflamator, antipruriginos, antifungic, iar în caz de infecție secundară, remedii cu efect antibacterian și antiseptic.
În cazul unor mâncărimi intense, care afectează semnificativ calitatea vieții pacientului, se recomandă utilizarea de antihistaminice. Chiar și astăzi, în ciuda dezvoltării active a tehnologiei, tratamentul este încă dificil, deoarece boala este determinată genetic și predispusă la recidivă chiar și cu îngrijire și tratament adecvat. Factorii care o provoacă afecțiunile în creștetul capului este apa dură, climă rece sau caldă, zborurile frecvente, stresul, aerul uscat, presiunea atmosferică, încălcări ale dietei.
În dermatologia modernă, se acordă multă atenție imunoterapiei, ea împinge treptat medicamentele hormonale. Principala cale către vindecare este identificarea unui medic competent și autodisciplina pacientului. De asemenea, este indicat să folosiți o cremă naturală pentru a trata leziunile.
Pentru a scăpa de boli în creștetul capului este recomandat să urmezi o dietă și să te adaptezi stilului de viață. Nu este recomandat să porți haine din lână și țesături sintetice. Hainele trebuie călcate zilnic. Aceleași recomandări se aplică pălăriilor. Nu poți folosi pălăriile altora, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Ciuperca, care provoacă doar un ușor peeling la o persoană, poate provoca o exacerbare la o persoană predispusă la dermatită seboreică. Dacă observi o legătură între exacerbări și stresul psiho-emoțional, ar trebui să iei în considerare consultarea unui psihoterapeut sau psihiatru, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu