România a primit 6,3 miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în 2022.
Până acum s-a cheltuit doar suma de 150 milioane de euro pentru casele de marcat electronice. O altă sumă va merge către infrastructură. Rămân 5 miliarde de euro care stau nefolosite.
„Ce avem acum în cont trebuie cheltuit până când următoarele jaloane și ținte trebuie duse la bun sfârșit”, a zis Marcel Boloș la DC News și DC News TV, în prima ediție a emisiunii „D` ECONOMIC NEWS” cu Alex Vlădescu.
„Ministerul Finanțelor a făcut plăți pentru casele de marcat electronice, aproximativ 150 milioane de euro. Acestea sunt plățile pe care le-am făcut din PNRR pentru un proiect al Ministerului Finanțelor. Urmează plățile pentru proiectele din infrastructură”, a mai zis ministrul Fondurilor Europene.
VEZI MAI MULTE ÎN PRIMA EDIȚIE A EMISIUNII „D` ECONOMIC NEWS” cu Alex Vlădescu:
CITEȘTE ȘI: Salariu ministru. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: Pe mâncare dau 3000 lei lunar / video - https://www.dcnews.ro/salariu-ministru-marcel-bolos-ministrul-fondurilor-europene-pe-mancare-dau-3000-lei-lunar-video_905920.html
Marcel Boloș a fost invitatul lui Alex Vlădescu în cadrul primei ediții a emisiunii „D` ECONOMIC NEWS” de la DC News și DC News TV.
În cadrul interviului, ministrul Fondurilor Europene a lansat un avertisment clar: nu putem încasa banii pentru a treia cerere de plată care trebuie depusă până la finalul lunii martie 2023 până nu se rezolvă cea de-a doua cerere.
Cererea de plată numărul trei este cea mai complicată şi complexă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a subliniat Marcel Boloș.
„Dintre toate cererile de plată, cea mai complicată și cea mai laborioasă este cererea de plată numărul trei”, a zis ministrul Marcel Boloș.
Dintre cele mai sensibile jaloane sunt proiectul de lege privind pensiile speciale, ordonanţa de urgenţă privind guvernanţa companiilor de stat, guvernanţa corporativă pentru sectorul energetic, continuarea măsurilor în ceea ce priveşte decarbonizarea şi, respectiv, a ducerii la bun sfârşit a măsurilor ce ţin de decarbonizare prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Are 79 de jaloane și ținte. Aici intră legea privind pensiile speciale, legea privind guvernanța corporațiilor de stat. Aici intră, pentru prima dată, scoaterea din funcțiune a grupurilor energetice de la Turceni și Rovinari cu putere instalată de 660 megawaţi, ceea ce va fi o piatră de încercare pentru Guvernul României pentru că va trebui asigurat în continuare echilibrul pe piața energiei”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene în emisiunea „D` ECONOMIC NEWS” de la DC News TV cu Alex Vlădescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu