EXCLUSIV  Bomba calorică pe care părinții le-o servesc copiilor la micul dejun. Nutriționistul Wasim Nazer: Îl înveţi să fie gras. Duce la diabet, cu timpul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Nutriționistul Wasim Nazer a atras atenția asupra micului dejun pe care mulți părinți îl servesc copiilor. Acesta spune că poate duce la diabet, în timp.

"Cerealele cu lapte reprezintă bomba calorică pe care o dăm copiilor în fiecare zi. Tu îi dai zahăr de dimineaţă! Nu este nimic bun în cerealele respective. Degeaba scrie pe cutie că are B-uri. Astea sunt adăugate. Ce i-ai dat? I-ai dat roşii, castraveţi, brânză? I-ai dat nişte cereale care sunt absolut mizerabile. Îl înveţi să fie gras, să mănânce zahăr şi să consume şi mai mult zahăr. La două-trei ore, are nevoie de zahăr, că a crescut insulina şi a coborât în corpul lui. Va consuma mai mult!

Dimineaţa, ai mâncat o cantitate mare de zahăr. Corpul tău bagă insulină, scade repede. Atunci, simţi nevoia să mănânci ceva. Dacă eşti copil, te duci să iei o ciocolată, că simţi nevoia de zahăr. Bagi o ciocolată, iar se ridică, iar coboară. Problema duce la diabet, cu timpul. Mulţi copii, acum, încep să aibă diabet.

"Este foarte important să consumăm mâncare cu grăsimi"

Dimineaţa, este foarte important să consumăm mâncare cu grăsimi - cum e untul, oul, brânza, caşcavalu, orice fel de brânză care are grăsimi. Niciodată nu trebuie să consumăm produse degresate. Nici pentru copii, nici pentru dieta nu sunt bune. Grăsimea stă în stomacul tău mai mult. Îţi va ţine de foame. Dacă nu ai consumat zahăr, nu ai de ce să ai fluxul ăla de insulină. Îţi va ţine de foame o perioadă lungă de timp şi îţi va da energie.

Pentru micul dejun, sunt bune ouăle, brânza, o felie de pâine - nu strică, mai ales pentru copii -, iaurt grecesc, smântână. Grăsimea este recunoscută de corpul tău. Nu recunoaște grăsimile noi apărute, cum e margarină. Nu o recunoaşte", a explicat Wasim Nazer.

"Procentual, teoretic, trebuie să mâncăm dimineaţa 30% din numărul total de calorii", a punctat acesta.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel