EXCLUSIV  Bomba cu ceas care îi pândește pe toți adolescenții. Psiholog: Va îmbrățișa anxietatea, depresia, dar și mâncatul compulsiv

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Adolescenții sunt expuși la un mare pericol, dacă părinții nu iau măsuri.

În contextul în care numărul copiilor care stau pe telefon, tabletă sau calculator a crescut semnificativ în ultimul deceniu, l-am contactat pe psihologul Radu Leca pentru a ne spune urmările nefaste care pot apărea. Radu Leca a explicat la ce efecte distructive sunt expuși copii/adolescenții ce își petrec ore în șir timpul pe telefon/laptop, cufundându-se în spațiul virtual, dar și care sunt cauzele pentru care suferă un număr mare de adolescenți.

Anxietate, depresie și tulburare obsesiv-compulsivă

"Din punct de vedere psiho-emoțional, structura evolutivă a unui adolescent, cu vârsta între 13-16 ani, ce locuiește în interiorul spațiului online, virtual, aduce în universul adolescentului anxietate, depresie și tulburare obsesiv-compulsivă. Elementele repetitive care apar odată cu emoțiile ținute în interior, nespecificate în realtate, în urma pierderii unui scenariu dintr-un joc, pierderii unui nivel sau al excluderii dintr-un joc, a unui bullying virtual provoacă o totalitate de evenimente în mintea copilului, a adolescentului, care nu au legătură cu realitatea.

De ce suferă adolescenții

Practic, adolesecentul suferă. De ce? El locuiește în spațiul virtual și își creează un loc în care se simte sigur, doar că acea siguranța depinde și de rezultatele pe care acesta le are, alături de prietenii imaginari/virtuali. Acești prieteni pot fi oricine, oriunde, oricând și oricum, inclusiv pedofili. Dacă, din punct de vedere relațional, adolescentul se îndepărtează de cei din jur, cei din realitate, el se va apropia mai mult, cu mai multă putere, forță și dominare de spațiul virtual. Asta înseamnă că acest copil va îmbrățișa anxietatea, depresia, dar și mâncatul compulsiv. Majoritatea adolescenților supraponderali sunt nefericiții ce locuiesc în spațiul virtual. Majoritatea adolescenților supraponderali, dar și obsedați de pornografie sunt adolescenții ce locuiesc în spațiul virtual", a spus psihologul Radu Leca, într-un interviu acordat DC News.

Citește și articolul - "Este ca moartea". Ce temeri are un adolescent când părinții divorțează. Psihologul Radu Leca atrage atenția 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel