Bomba cu ceas din ochii lui Nicușor Dan. Primarul general nu vede peste stradă, în Parcul Cișmigiu: Ce mai urmează?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce intrat în contact cu niște substanțe periculoase în Parcul Cișmigiu din București. Unii micuți le-au ingerat, alții doar le-au luat în mână, însă părinții s-au speriat, pentru că nu știau exact despre ce substanțe este vorba, așa că au ales să meargă la medic. Primele incidente au apărut încă de săptămâna trecută.

Atunci când au ajuns la camera de gardă, medicii le-au atras atenția că insecticidele și otrava pentru rozătoare sunt toxice, ca și unele plante (iederă, arbuști cu fructe negre, cunoscute ca ”nebunele”, mușcate, cactuși). Din fericire, cristalele albastre împrăștiate în jurul copacilor din Cișmigiu sunt doar minerale pentru plante. Asta nu înseamnă că nu ar fi trebuit semnalizată corespunzător operațiunea ALPAB, pentru avertizarea părinților care își duc copii la locurile de joacă sau la plimbare pe aleile parcului. O coală A4 lipită cu bandă adezivă pe un pom nu a fost suficient, după cum se vede.

Nu este, însă, primul incident din cel mai vechi parc al Capitalei. Cișmigiul pare un loc abandonat și periculos, deși se află peste drum de biroul primarului general. Poate că Nicușor Dan nici nu a traversat strada, nici nu a intrat în Cișmigiu de când e primar.

Dacă ar fi traversat și ar fi deschis ochii, ar fi văzut că e aproape imposibil să pășești pe aleile din parc. Nu mai vorbim despre posibilitatea de a mânca înghețată. Parcul Cișmigiu nu mai este, de ani buni, al bucureștenilor. A fost ocupat de o specie pe care se pare că o protejăm chiar în centrul Capitalei, unde și-a dezvoltat un habitat din care a exclus oamenii: ciorile! În fiecare seară, ele se întorc la culcare. De unde se întorc? De la gropile de gunoi sau terenurile agricole de pe lângă București. Întreg sezonul cald, din aprilie până-n noiembrie, parcul Cișmigiu este ocupat. Într-un târziu, se pare că s-a trezit și ALPAB. Dar a fost bătut acasă, nu o dată, ci de două ori. Ar fi vrut să aducă păsări de pradă, dar nu a găsit prădători. Apoi, a montat megafoane, dar până și ciorile s-au prins că sunt false. 

Atenție, cad copaci! 

Nu putem spune că dacă aceasta ar fi fost singura problemă, ar fi fost bine, pentru că n-ar fi fost. Problema și mai mare e că ciorile nu sunt singurul pericol din Parcul Cișmigiu. Să nu uităm de copacii care-ți cad în cap de la o alertă de Cod Galben de vânt. Sunt sănătoși până la proba contrarie, când vor fi ”tomografiați”, o propunere veche, care nu a însănătoșit spațiul verde al Capitalei. Pare că a trecut jumătate de an de când soția legendarului Aurel Țicleanu, fostul mare mijlocaș al Craiovei, a fost grav rănită după ce un copac uriaș i-a căzut în cap, pe o alee din Cișmigiu. Dar ce credeți? Au trecut doi ani și nimic nu s-a schimbat. 

Amintim aici subiectul: Parcurile Capitalei, lăsate de izbeliște, fac VICTIME. În timp ce aleșii sunt preocupați să TOMOGRAFIEZE scoarța copacilor, arborii cad în CAPUL trecătorilor, pe alei- FOTO

”Biluțele albastre” care au băgat copiii în spital


Și nu, nu s-a terminat aici. Mai mulți copii au ajuns la spital intoxicați după ce s-au jucat în Parcul Cișmigiu. Ei au fost atrași de niște boabe albastre pe care se pare că ALPAB le-a împrăștiat în parc, ca îngrășământ. Este vorba despre un fertilizant folosit pentru arbori, pe care ALPAB l-a împrăştiat pentru peluze, flori şi tufele de trandafiri. Conform comunicatului ALPAB, substanța activă a produsului este un amestec de azot, potasiu, magneziu, calciu și fier care se eliberează în sol, pe timp îndelungat, sub acțiunea factorilor de mediu (ploaie, rouă etc). Producătorul în mod intenționat a colorat substanța în albastru, pentru ca aceasta să fie împrospătată atunci când nu mai este vizibilă operatorului. Au fost avertizați cei cu animale de companie să-i țină departe de peluze. Însă nu prietenii patrupezi au căzut victime de această dată, ci copiii atrași tocmai de biluțele albastre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel