Comisia parlamentară pentru controlul SRI a dat, miercuri seară, informații cruciale în scandalul Hexi Pharma.
"În ceea ce priveşte, în mod specific, SC HEXI PHARMA CO. SRL: în planul acţiunilor preventive realizate de SRI, în perioada verificată, 2011 – 2016, au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (preşedinţilor Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea, respectiv prefectului judeţului Cluj) şi centrali (Ministrului Sănătăţii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în unităţi spitaliceşti, inclusiv a celor furnizaţi de SC HEXI PHARMA CO SRL Bucureşti. Ulterior mediatizării acestui subiect, SRI a mai transmis două informări beneficiarilor la nivel central", precizează Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.
Ceea ce este de subliniat este că două informări în care a fost numită clar Hexi Pharma au ajuns la nivel central, adică la Ministerul Sănătății. În plus, sunt informații că în anul 2014, Ministerul Sănătății ar fi realizat un control de amploare cu privire la Hexi Pharma, soldat cu amenzi.
În presă, există chiar și informații că în 2014 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a decis atunci retragerea de la folosire a produselor Hexi Pharma.
Prin urmare, bomba Hexi Pharma ar putea exploda chiar în Guvernul Victor Ponta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News