Bombă în dosarul lui Dumitru Buzatu. Avocatul Cristian Winzer dezvăluie ce s-a întâmplat de fapt

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Cristian Winzer a făcut câteva comentarii importante după ce Curtea de Apel Iaşi a dispus îndepărtarea de la dosar a mijloacelor de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.

Judecătorii din Iași au declarat nelegală ancheta procurorilor și au eliminat înregistrări importante din dosar. Ce înseamnă aceste lucruri? Aflăm de la avocatul Cristian Winzer.

Avocatul Cristian Winzer a comentat decizia Curții de Apel Iași de a exclude probele constând în înregistrări ambientale neautorizate din dosarul de mită al fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Winzer a explicat că înregistrările au fost obținute de către DNA – ST Iași fără autorizarea unui judecător, ceea ce le face nelegale. Această decizie înseamnă că probele-cheie, folosite de acuzare, sunt eliminate și nu pot susține rechizitoriul. Avocatul subliniază că menținerea acestor referințe în rechizitoriu, în ciuda eliminării probelor, ar duce la o judecată incorectă și la o eventuală restituire a cazului la Parchet pentru refacerea rechizitoriului.

„Necunoscând încă motivarea și neavând astfel toate reperele logico-juridice ale soluției dispuse astăzi de Curtea de Apel Iași, arăt doar următoarele:

1.1. Este important de observat că au fost excluse de către Curtea de Apel Iași, din ansamblul material probator, noi mijloace de probă, reprezentate tot de procese-verbale în care au fost redate, în formă scrisă, înregistrări efectuate în mediul ambiental, prin folosirea de dispozitive tehnice, de către colaboratorii cu identitate reală - înregistrări care am dovedit cu claritate că fuseseră obținute în mod vădit nelegal de către D.N.A. - S.T. Iași, cu eludarea nepermisă a normelor incidente în materie (respectiv FĂRĂ a sesiza judecătorul de drepturi și libertăți în vederea AUTORIZĂRII supravegherii tehnice, constând în supravegherea ambientală audio, video și prin fotografiere (cu ocazia discuțiilor și întâlnirilor dintre colaboratorii D.N.A. și anumite persoane) și în vederea emiterii/ eliberării MANDATELOR de supraveghere tehnică).

1.2. De asemenea, arăt că era absolut imposibilă începerea judecății, în condițiile în care Tribunalul Vaslui, deși dispusese eliminarea fizică de la dosarul cauzei a unor importante mijloace de probă (respectiv multiple procese – verbale în care erau redate înregistrările efectuate în mod nelegal de către colaboratorii loiali ai D.N.A. - S.T. Iași), NU dispusese și înlăturarea reproducerii acestora din conținutul rechizitoriului. Or, tocmai pentru că acele înregistrări au fost efectuate și obținute prin încălcarea grosolană a legii, era și este imposibil ca faptele și împrejurările relevate prin probele excluse să fie în continuare evidențiate în cuprinsul rechizitoriului. Aceasta cu atât mai mult cu cât rechizitoriul a fost și este fundamentat în mod determinant de către acuzare chiar pe conținutul acestor înregistrări efectuate în mediul ambiental. Avocații noștri au dovedit astfel că soluția Tribunalului Vaslui era vădit NELEGALĂ din acest punct de vedere.

Dacă ar fi acceptat critica noastră inițială și ar fi dispus, în sensul legii, și înlăturarea din cuprinsul rechizitoriului a tuturor referirilor la probele excluse, iar D.N.A. - S.T. Iași nu ar fi îndeplinit această obligație, instanța de fond ar fi trebuit să dispună restituirea cauzei la Parchet (constatând că rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului/ limitelor judecății).

1.3. În continuare, vom aștepta exprimarea de către D.N.A. - S.T. Iași a poziției procesuale, dar cu certitudine că excluderea TUTUROR proceselor - verbale de redare, în formă scrisă, a înregistrărilor efectuate de colaboratorii cu identitate reală și eliminarea redăririi conținutului acestora din cuprinsul rechizitoriului confirmă caracterul inform / lipsit de coerență al actului de sesizare, ceea ce confirmă LIPSA evidentă de claritate și de substanță a acuzațiilor aduse clientului nostru”, a spus avocatul Cristian Winzer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel