Astăzi vă împărtășim o rețetă de bomboane delicioase și răcoritoare.
Astfel de bomboane pot fi păstrate în frigider o lungă perioadă de timp, astfel încât veți avea mereu ceva dulce în casă.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de:
struguri - 400 grame,
zahăr pudră - după gust.
Bomboanele se fac atât de simplu încât pe poate prepara și un copil. Luați struguri, de preferat fără sâmburi. Adunați toate boabele de struguri și decojiți-le de coajă. Puteți folosi un cuțit.
Când boabele sunt pregătite se ia o tavă acoperită cu hârtie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se pun boabele de struguri și deasupra lor se presară zahăr pudră. Tava cu boabele de struguri se dă la congelator câteva ore.
Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor
Pe măsură ce boabele se întăresc, bomboanele vor fi gata. De obicei durează 3 ore. După cum am spus, le puteți pregăti astfel și pentru iarnă. În această etapă, așezați boabele de struguri în recipiente, care trebuie depozitate în congelator.
După ce veți încerca această rețetă, veți dori să o pregătiți mereu. Împreună, roșiile și strugurii au un gust deosebit și delicat.
Vă oferim o rețetă excelentă de roșii marinate cu struguri. Ca să o preparați, aveți nevoie de roșii mici și tari, dar și de struguri albi, dulci-acrișori.
Roșiile marinate pot fi servite ca și aperitiv sau ca și garnitură pentru friptură. Pot fi puse pe mesele festive, dar și pe cele zilnice. La rândul lor, strugurii marinați pot fi folosiți pentru decorarea platourilor festive.
Iată cea mai populară rețetă de roșii marinate cu struguri.
Ingredientele de care ai nevoie pentru un borcan de 3 litri:
2 căței de usturoi,
10 boabe de piper negru,
5 boabe de ienibahar,
3 frunze de cireș,
4 linguri de zahăr,
1,5 linguri de sare,
3 linguri de oțet,
pătrunjel și mărar proaspăt,
o ceapă,
roșii - cât intră într-un borcan,
un pahar de boabe de struguri albi fără semințe.
Roșiile spălate se pun într-un borcan sterilizat, iar golurile dintre fructe se completează cu struguri. Deasupra roșiilor și a strugurilor se pun sare și zahăr. Nu adăugați încă oțet.
Dovlecei picanți pentru iarnă: au un gust delicios de ciuperci și dispar rapid de pe masă
Turnați apoi în borcanul cu roșii apă clocotită și se lasă 30 de minute. Apoi saramura se toarnă într-o cratiță și se fierbe. Adăugați oțet în borcan și apoi saramura clocotită. Puneți capacul pe borcan și așezați-l cu capul în jos. Acoperiți borcanul cu o pătură și așteptați să se răcească. Poftă bună!
Acest desert fără coacere este surprinzător de ușor de făcut. Și nu aveți nevoie de gelatină! O bază moale de fursecuri, un strat de cremă dulce și multă ciocolată.
Pentru a face un desert de ciocolată, veți avea nevoie de cele mai simple produse. Alege însă ciocolata după gustul tău: albă sau neagră, cu lapte sau amară.
Ingrediente:
fursecuri - 250 grame,
unt - 120 grame,
zahăr pudră - 200 grame,
smântână - 200 ml
ciocolată - 180 grame.
Se macină fursecurile cu ajutorul unui blender și se amestecă cu 100 grame de unt topit. Acoperiți o formă cu folie și întindeți masa de fursecuri într-un strat uniform.
Prăjiți zahărul pudră într-o tigaie uscată până devine un lichid omogen. Se toarnă 150 ml de smântână și se amestecă până când compoziția devine omogenă.
Cremă de lămâie, un desert delicios, gata în câțiva pași
Adăugați 20 grame de unt și amestecați bine. Se toarnă amestecul pregătit peste stratul de fursecuri și se întinde uniform.
Apoi turnați smântâna fierbinte rămasă peste ciocolată și amestecați până când compoziția este omogenă.
Acoperiți desertul cu un strat de ciocolată și puneți-l la frigider până se întărește. Scoateți cu grijă desertul din formă și tăiați-l în porții. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu