Bookster spune că nu a depus plângerea împotriva marilor librării, după acuzațiile și amenda de 6 milioane de lei aplicată lui Liceeanu et alii

pexels
pexels

Marile librării se apără în fața acuzațiilor în baza cărora Consiliul Concurenței a amendat mari librării cu 1,2 milioane de euro.

Bookster se delimitează de plângerea împotriva editurilor, anunțând că a cumpărat brandul acum 4 ani și că nu are nicio legătură cu Asociația Educație pentru Toți Copiii. 

”Bookster Experience SRL ("Bookster" sau "noi"), companie parte a grupului OCTRA, este o societate care acționează ca intermediar între biblioteci și oamenii care iubesc lectura.   

Nu avem astăzi nicio legătură cu Asociația Educație pentru Toți Copiii. Noi am cumpărat brandul acum aproximativ 4 ani.  Drept urmare, nu avem nicio legătură cu plângerea împotriva editurilor și investigația derulată de Consiliul Concurenței.   

Datorită modelului nostru inovator și conform cadrului legal, zi de zi, angajații din companii din toată România fac din citit un obicei îndrăgit. Noi ne dorim o colaborare foarte bună și corectă cu toți jucătorii din piața de carte din România.  

Astăzi Bookster oferă colaboratorilor și angajaților entităților care utilizează serviciile sale acces la cărțile oferite spre împrumut de bibliotecile cu care Bookster colaborează. Prin intermediul platformei sale online, Bookster permite bibliotecilor să-și împrumute cărțile angajaților din companiile colaboratoare, asigurând promovarea, livrarea și returul acestora.  

Bookster nu este o bibliotecă și nu este implicat în niciun fel în activitatea de împrumut de cărți, aceasta fiind desfășurată integral de bibliotecile cu care cooperăm. Bibliotecile sunt cele care stabilesc termenii și condițiile pentru împrumutul de cărți.   

Platforma noastră online doar conectează bibliotecile cu persoanele care doresc să acceseze opere literare. Similar platformelor dedicate altor bunuri și servicii, cum ar fi E-Bay, Amazon Marketplace etc., oferim bibliotecilor spațiul digital pentru a-și expune colecțiile de opere literare, într-un mod organizat și vizibil, ușor accesibil potențialilor cititori – similar unui catalog online” anunță o reacție la știrea conform căreia ancheta Consiliului Concurenței a fost declanșată ca urmare a plângerii înaintate de Asociația Educație pentru Toți Copiii, în calitate de deținătoare a bibliotecii Bookster.

Bookster a fost vândută, într-adevăr, în urma cu patru ani, dar la Consiliul Concurenței apare plângerea Asociației amintite, ca deținătoare, la acea vreme a bibliotecii Bookster, fiind vizați anii 2017 - 2020, deci înainte de înstrăinare. 

Drept urmare, Consiliul Concurenței a sancționat șase companii active pe piața furnizării de carte, precum și Asociația Editorilor din România (AER), cu amenzi în valoare totală de 5,967 milioane lei (aproximativ 1,2 milioane euro) pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială.

Amenzile au fost aplicate astfel:

· Curtea Veche Publishing SRL 422.220,85 lei

· Editura Nemira SRL 324.636,37 lei

· Humanitas SA 365.718,84 lei

· Publica Com SRL 174.677,34 lei

· Direct Client Services SRL (Librăriile Cărturești) 3.982.290,66 lei

· Librăriile Humanitas SA 582.362,94 lei

· Asociația Editorilor Din România 115.696,04 lei

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel