Boom de divorțuri. Președintele Zambiei, discurs motivațional despre căsătorie

Fotografie de la Cottonbro: Pexels
Fotografie de la Cottonbro: Pexels

”Ne căsătorim din dragoste, nu ne căsătorim pentru a ne verifica unul pe celălalt sau pentru a arăta cu degetul”, a declarat președintele Zambiei, Hakainde Hichilema, presei locale.

Președintele Zambiei, Hakainde Hichilema, a cerut compatrioților să nu mai verifice telefoanele soților lor. Comentariile sale au făcut parte dintr-o încercare de a reduce ratele tot mai crescute a divorțurilor din țară.

Datele colectate indică faptul că țara a înregistrat peste 22.000 de cazuri de divorț numai anul trecut, statistici pe care președintele le-a descris drept nefericite.

Lipsa drepturilor conjugale, adulterul, violența bazată pe gen, insultele și cruzimea au fost printre motivele majore pentru care persoanele invocate în instanțe au solicitat divorțul.

”Ne căsătorim din dragoste, nu ne căsătorim pentru a merge să ne verificăm unul pe celălalt sau pentru a arăta cu degetul. Vreau să încurajez zambienii să înțeleagă geneza căsătoriei, evlavia căsătoriei, crearea unei familii. Unitatea familială este extrem de importantă. Modul în care ne gestionăm ca soț și soție, modul în care ne gestionăm copiii are o influență asupra modului în care este sau va fi societatea”, a spus Hichilema, citat de instituțiile locale, potrivit The Independent.

El a mai adăugat: ”Libertatea înseamnă responsabilitatea de a ne limita libertatea, nu de a modifica libertatea altora. Fii tolerant, fii înțelegător”.

Statisticile din ultimele 12 luni au arătat că cea mai scurtă căsătorie din țară a durat 30 de zile, în timp ce cea mai lungă a fost de 65 de ani. Din cele 31.452 de cereri de divorț din 2022, instanțele au dat curs la 15.147, în timp ce 16.305 nu au fost admise, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel