Boris Johnson acuză rușii de crime de război. „Voi înfometa mașinăria de război a lui Putin”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Premierul britanic Boris Johnson condamnă acțiunile Rusiei din Ucraina.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că "atacurile abjecte împotriva civililor" din Bucea şi Irpin, în apropiere de Kiev, sunt dovezi că Rusia comite "crime de război" în Ucraina şi a anunţat că, drept răspuns, Londra îşi va intensifica sancţiunile împotriva Moscovei şi sprijinul militar pentru Kiev, potrivit Agerpres.

"Atacurile abjecte ale Rusiei asupra civililor nevinovaţi la Irpin şi Bucea sunt probe suplimentare că (preşedintele rus Vladimir) Putin şi armata sa comite crime de război în Ucraina", a precizat Johnson într-o declaraţie transmisă duminică. "Voi face tot ce îmi stă în putere să înfometez maşina de război a lui Putin", a adăugat el.

Sancțiunile vor fi intensificate



"Ne întensificăm sancţiunile (împotriva Rusiei - n.r.) şi sprijinul militar (pentru Ucraina - n.r.) şi vom creşte de asemenea pachetul de ajutor umanitar pentru cei aflaţi în nevoie la faţa locului", a mai spus el.

Rusia a respins duminică acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.

Cancelarul Olaf Scholz spune că Occidentul va sancționa din nou Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat că aliaţii occidentali vor conveni asupra unor noi sancţiuni împotriva Rusiei în zilele următoare din cauza invaziei sale din Ucraina şi a atrocităţilor comise de trupele ruse în micul oraş Bucea din apropiere de Kiev, despre care liderul de la Berlin a spus că sunt "crime de război", relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

"Vom decide noi măsuri între aliaţi în zilele următoare", a dat el asigurări într-o scurtă declaraţie făcută duminică la cancelarie. Preşedintele rus Vladimir Putin şi "susţinătorii săi vor suferi consecinţele", a promis el, afirmând că "crimele împotriva civililor sunt crime de război". "Vom continua să punem arme la dispoziţia Ucrainei astfel încât această ţară să se poată apăra împotriva invaziei ruse", a mai declarat Scholz

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, potrivit AFP şi Reuters. "Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate" din jurul capitalei, "iar experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele", a spus ea în cadrul unei emisiuni transmise de mai multe posturi de televiziune ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel