Boris Johnson anunță că britanicii vor dona surplusul de doze de vaccin Covid-19 țărilor defavorizate

Johnson vrea să doneze dozele extra țărilor subdezvoltate
Johnson vrea să doneze dozele extra țărilor subdezvoltate

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, promite că va dona surplusul de vaccinuri Covid-19 țărilor defavorizate, într-o conferință virtuală a Grupului celor șapte (G7), vineri.

Conform BBC, Marea Britanie a comandat până acum 400 de milioane de doze de diverse vaccinuri care previn Covid-19, de aproape șapte ori mai multe decât întreaga populație a Regatului. Cât de multe doze și când vor fi distribuite sunt detalii nestabilite până acum, însă miniștrii iau în calcul că ar putea fi nevoie de doze suplimentare pentru toamnă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, declarase anterior pentru Financial Times că țările dezvoltate ar trebui să doneze 4-5% din rezervele actuale de vaccin către națiunile mai sărace. Totuși, ministrul britanic James Cleverly a transmis că Marea Britanie „va lua în calcul numere mult mai mari de-atât”. El a promis că guvernul va fi „o forță globală pentru bine” în lupta cu pandemia, nu ca „alte țări”, iar Marea Britanie nu va folosi donația drept „un avantaj diplomatic pe termen scurt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel