UCRAINA. Boris Johnson decide marţi sancţiuni 'importante'

Boris Johnson: O invazie este o posibilitate reală în orele şi zilele următoare
Boris Johnson: O invazie este o posibilitate reală în orele şi zilele următoare

Premierul britanic Boris Johnson va prezida marţi dimineaţă o reuniune de criză privind situaţia din Ucraina pentru a decide asupra unui 'pachet important de sancţiuni', după ce Moscova a recunoscut independenţa unor regiuni separatiste pro-ruse, a anunţat Downing Street, notează AFP.

 'Prim-ministrul va prezida o reuniune (de criză) COBR marţi dimineaţă la orele 06.30 (locală şi GMT) pentru a discuta cele mai recente evoluţii din Ucraina şi pentru a coordona răspunsul Regatului Unit, în special convenind asupra unui pachet important de sancţiuni care să fie introdus imediat', a declarat un purtător de cuvânt al liderului britanic.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Boris Johnson a spus că 'crede că o invazie este o posibilitate reală în orele şi zilele următoare', a indicat Downing Street într-un comunicat separat.

'El i-a spus preşedintelui Zelenski că Regatul Unit a stabilit deja sancţiuni pentru a-i viza pe cei care sunt complici la încălcări ale integrităţii teritoriale a Ucrainei şi că aceste măsuri vor intra în vigoare mâine', potrivit documentului.

'Prim-ministrul a indicat, de asemenea, că va lua în considerare trimiterea de mai mult sprijin defensiv Ucrainei', a adăugat comunicatul. Londra a livrat recent Ucrainei pentru prima dată arme letale, sub formă de rachete antitanc. Potrivit comunicatului, cei doi lideri au convenit ca occidentalii trebuie 'să caute în continuare o soluţie diplomatică până în ultimul moment posibil', mai scrie AFP, potrivit Agerpres.

Vezi și:  Țările care SUSȚIN Rusia pentru recunoașterea independenței Donețk și Lugansk. Putin e prezentat ca un SALVATOR. "Sincerele noastre felicitări!"

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în această țară, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat. Totodată, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, în Peninsula Crimeea, precum și în zona de frontieră din nordul și nord-estul  Ucrainei, reamintind cetățenilor români că situația de securitate din aceste zone s-a agravat accentuat.

De asemenea, MAE sfătuiește cetățenii români să rămână vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure și să fie în măsură să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă, transmite şi MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel