Boris Johnson, internat de urgență la un spital din Londra

Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Premierul britanic Boris Johnson a fost internat, luni, într-un spital din Londra, și supus unei intervenții chirurgicale de rutină asupra sinusurilor, a anunțat biroul său.

"A ajuns la spital în jurul orei 6 dimineața și operația a avut loc", a declarat un purtător de cuvânt al șefului guvernului.

"S-a întors în Downing Street la scurt timp după ora 10.00", citează Le Figaro.

Boris Johnson, în vârstă de 58 de ani de duminică, se odihnește acum acasă și intenționează să participe la ședința de guvern de marți, a precizat purtătorul de cuvânt, subliniind că operația fusese planificată "de ceva timp".

Premierul a fost văzut de mai multe ori în ultimele săptămâni strănutând ca și cum ar fi fost răcit. În aprilie 2020, el a petrecut mai multe zile în spital, inclusiv trei zile în stare destul de gravă, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

În timpul acelei spitalizări, șeful diplomației de la acea vreme, Dominic Raab, asigurase interimatul.

Dominic Raab - în prezent ministru al justiției și viceprim-ministru - și Simon Case, cel mai înalt funcționar public britanic, au fost informați înainte de operația de luni, a precizat purtătorul de cuvânt, scrie Mediafax.

 

Boris Johnson îndeamnă aliaţii Ucrainei să o susţină ferm, dacă nu vor să vadă răul cum triumfă

Aliaţii Ucrainei trebuie să sprijine Kievul ferm şi pentru o lungă perioadă de timp dacă nu vor să vadă "agresiunea" triumfând în Europa cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial, spune premierul britanic, Boris Johnson.

Ţările care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse trebuie să-şi păstreze calmul şi să se asigure că Kievul are "rezistenţa strategică pentru a supravieţui şi, în cele din urmă, a învinge", a scris el într-un articol de opinie publicat de Sunday Times. Boris Johnson a efectuat vineri o vizită surpriză în capitala Ucrainei, la o zi după zi după aceea a liderilor francez, german, italian şi român care acolo şi-au oferit sprijinul pentru candidatura Kievului la Uniunea Europeană.

La Kiev, premierul britanic i-a oferit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, intensificarea ajutorului militar britanic pentru a-i ajuta trupele să lupte împotriva forţele ruse. "Timpul este un factor crucial astăzi", a subliniat Boris Johnson într-un lung articol de opinie lung postat pe site-ul jurnalului sâmbătă seara. "Totul va depinde de modul în care Ucraina îşi poate întări capacitatea de a-şi apăra teritoriul mai repede decât îşi poate reînnoi Rusia capacitatea de atac. Sarcina noastră este să oferim timp părţii ucrainene", a spus el. Pentru aceasta, el a prezentat un plan în patru puncte de "continuă finanţare şi asistenţă tehnică" acordate Kievului, care, în opinia sa, ar trebui menţinut "în anii următori" şi posibil extins.

Boris Johnson a avertizat deja că conflictul ar putea dura până la sfârşitul anului viitor, în timp ce oficialii ucraineni continuă să solicite NATO mai mult sprijin militar şi logistic. După ce au eşuat în cucerirea Kievului pe fondul invaziei lansate la 24 februarie, trupele ruse îşi concentrează ofensiva în sud şi est. În timp ce Occidentul a adoptat o serie de sancţiuni economice fără precedent împotriva companiilor şi personalităţilor ruse apropiate Kremlinului, multe ţări se tem că o persistenţă a conflictului va exacerba dificultăţile economice globale, în special inflaţia şi penuria. În pofida unui nivel al inflaţiei nemaiîntâlnit de 40 de ani şi creşterii preţurilor la carburanţi în Regatul Unit, Boris Johnson a subliniat că preocupările economice nu ar trebui să ducă la o soluţionare grăbită a conflictului. A permite preşedintelui rus Vladimir Putin să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina nu ar contribui la o lume mai paşnică, potrivit acestuia. Dimpotrivă, "o astfel de mascaradă ar fi cea mai mare victorie a agresiunii în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial", a mai scris premierul britanic. 

Tot la ultima întâlnire, cei doi au discutat despre situația actuală de pe linia frontului din estul și sudul Ucrainei, precum și despre posibilitățile de a apăra Ucraina împotriva ocupantului rus. Marea Britanie și Ucraina au o „poziție comună privind modul în care să ne îndreptăm spre victorie”, a spus Zelenski, care și-a exprimat aprecierea pentru faptul că Londra înțelege „nevoile militare” al Ucrainei. La rândul său, Boris Johnson a promis că Marea Britanie va oferi Ucrainei „rezistența strategică” pentru a învinge invazia rusă și va continua să intensifice sancțiunile împotriva Moscovei. De asemenea, el a spus că va colabora cu Kievul pentru a facilita exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră. „Vom conlucra pentru a elibera grânele ținute ostatice în acest moment de Putin, privând oamenii din întreaga lume și de alimentele de care au nevoie”, a spus premierul britanic. Acesta a declarat că există în continuare dovezi că forțele ruse comit crime de război țintind în mod deliberat civili și a spus că „înțelege pe deplin” de ce Zelenski și oamenii săi „nu pot face niciun compromis cu Putin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel