COP26. Boris Johnson invocă un „optimism prudent” în privința succesului măsurilor adoptate

Pexels
Pexels

Premierul britanic consideră că șansele de reușită a măsurilor adoptate ar trebui privite cu un „optimism prudent”. 

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat marţi de un "optimism prudent" în privinţa şanselor de reuşită ale conferinţei privind schimbarea climatică COP26 de la Glasgow, subliniind că există încă "un drum foarte lung de parcurs" pentru a se reuşi limitarea încălzirii globale, relatează AFP, Agerpres şi Reuters.

"Sunt de un optimism prudent", a declarat liderul conservator, gazda conferinţei privind schimbările climatice a ONU, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Un drum lung de parcurs”

Dar, în pofida anunţării unor pacte mondiale pentru limitarea despăduririi şi a emisiilor foarte poluante de metan, "există încă un drum foarte lung de parcurs" pentru a reuşi, a adăugat el, dând asigurări că "ochii lumii sunt acum aţintiţi" asupra negociatorilor care rămân la Glasgow până la 12 noiembrie după plecarea şefilor de stat şi de guvern.

Johnson a mai declarat marţi că India a făcut un mare angajament în direcţia creşterii aportului energiei regenerabile.

"Cel mai important lucru pe care l-au spus este că vor să decarbonizeze cea mai mare parte a sistemului lor energetic până în 2030", a precizat el.

Liderii lumii promit să oprească defrișările pentru binele planetei

Peste 100 de lideri mondiali au promis că vor pune capăt și vor inversa efectul defrișărilor până în 2030, în primul acord major al summit-ului COP26 privind schimbările climatice, relatează BBC. 

Brazilia, unde întinderi extinse din pădurea tropicală amazoniană au fost tăiate, s-a numărat în mod ironic printre semnatari. Angajamentul include aproape 14 miliarde de lire sterline din fonduri publice și private.

Experții au salutat această mișcare, dar au avertizat că un acord anterior din 2014 „nu a reușit deloc să încetinească defrișarea” și, de asemenea,  trebuie respectate angajamentele. Doborârea copacilor contribuie la schimbările climatice, deoarece epuizează pădurile care absorb cantități mari de CO2, gaz care susține încălzirea globală.

Peste 30 dintre cele mai mari companii financiare din lume - inclusiv Aviva, Schroders și Axa - au promis, de asemenea, că vor pune capăt investițiilor în activități legate de defrișare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel