Boris Johnson, primarul Londrei: Lăsaţi Grecia să dea faliment

PD*29397119
PD*29397119

Potrivit lui Boris Johnson, primarul Londrei, Grecia este responsabilă pentru "exacerbarea" crizei finaciare internaţionale şi a avertizat că Anglia nu va contribui la o nouă garanţie pentru a scoate ţara din criză. Primarul Londrei face parte din numărul foarte mare de conservatori britanici care consideră că Grecia ar trebui lăsată să se descurce singură.

Miniştrii de Finanţe europeni ar trebui să lase Grecia să se descurce cu datoriile şi să o oblige să părăsească zona euro, ca o consecinţă a comportamentului său "nesăbuit", a spus Boris Johnson, primarul Londrei, citat de Guardian.

Potrivit lui Johnson, Grecia este responsabilă pentru "exacerbarea" crizei finaciare internaţionale şi a avertizat că Anglia nu va contribui la o nouă garanţie pentru a scoate ţara din criză. Primarul Londrei face parte din numărul foarte mare de conservatori britanici care consideră că Grecia ar trebui lăsată să se descurce singură.

"Ani de zile guvernele au spus că ar fi nesăbuit şi de neconceput ca o ţară să părăsească zona euro (...) Acum este invitabit să-şi reconsidere părerea şi cu cât se întâmplă mai repede, cu atât este mai bine", a spus Johnson. El a mai sugerat că Grecia a fost încurajată de către membrii zonei euro să se comporte nesăbuit şi să facă împrumuturi pe care nu le poate restitui.

"Se presupune că ne angajăm în acest sistem de garantare ca să protejăm băncile, inclusiv pe ale noastre. Dar atâta timp cât există teama de faliment şi continuă nesiguranţa, încrederea nu va reveni în întreaga Europă", a mai spus Johnson.

Citeşte şi:

Grecia nu va mai primi următoarea tranşă dacă nu va lua noi măsuri de austeritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel