Ce poate fi mai bun, în zilele toride de vară, decât o porție răcoritoare și hrănitoare de ciorbă de dovlecei?
Ingrediente
2-3 dovlecei în floare
2 linguri orez
sare
puțin mărar
puțin pătrunjel
500 ml borș
puțin leuștean
Cum se prepară
Se pune apa la fiert cu puțină sare. Când fierbe apa, se adaugă dovleceii rași de coajă, tăiați rondele sau bucățele, orezul și puțină verdeață (mărar și pătrunjel verde) tocată mărunt, potrivit reteteistorice.ro. Borșul se fierbe separat.
Când dovleceii sunt fierți, se adaugă borșul și se mai lasă câteva minute. La final se adaugă puțin leuștean tocat mărunt.
BONUS: Ciorbă de vițel a la greque. Rețeta din 1938
Ingrediente
500 g carne de viţel
2 l apă
sare
1 rădăcina pătrunjel
1 morcov
2 cartofi
1 gălbenuş
2-3 linguri smântână
zeamă de lămâie după gust
pătrunjel verde
Cum se prepară
Carnea de viţel (fără pielițe) se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Rădăcina de pătrunjel, morcovul şi cartofii se curăţă de coajă, se spală bine şi se dau printr-o răzătoarea fină, potrivit reteteistorice.ro. Când carnea de viţel fierbe, se ia bine spuma formată şi se adaugă zarzavatul şi cartofii, toate răzuite fin, continuându-se fierberea
Separat, într-un castron se bate bine gălbenuşul cu smântână şi zeamă de lămâie (după gust), adăugând puţin câte puţin zeama din ciorbă, până când compoziţia devine destul de lichidă. Când ciorba este gata (totul este bine fiert), se ia oala de pe foc şi, după câteva minute, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri, puţin câte puţin, amestecând permanent. Se adaugă şi pătrunjelul verde tocat fin şi se serveşte ciorba.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu