Borșul de lobodă este perfect pentru zilele toride de vară. Iată cum se prepară această rețetă din 1969...
Ingrediente
câteva legături loboda roşie şi albă (aproximativ 300-500 g)
1 legătura ceapă verde
2 linguri orez
500 ml borş
2 linguri ulei (opţional)
1 l apă
sare
Cum se prepară
Se aleg doar frunzele de loboda, se spala bine şi se taie mărunt (fideluta). Ceapă verde, curăţată şi spălată, se taie rondele. Într-un litru de apă se pun la fiert loboda, ceapă şi orezul, potrivit reteteistorice.ro. Se fierbe separat borşul. Când orezul este aproape fiert, se adăugă borşul şi uleiul. Se potriveşte de sare. La final se adaugă leuştean verde tocat mărunt.
Vezi și: Prăjitură cu rahat. Rețeta veche, din perioada 1929-1948
BONUS: Borș de dovlecei în floare: Rețeta din 1938. Este perfectă pentru zilele toride de vară!
Ingrediente
2-3 dovlecei în floare
2 linguri orez
sare
puțin mărar
puțin pătrunjel
500 ml borș
puțin leuștean
Cum se prepară
Se pune apa la fiert cu puțină sare. Când fierbe apa, se adaugă dovleceii rași de coajă, tăiați rondele sau bucățele, orezul și puțină verdeață (mărar și pătrunjel verde) tocată mărunt, potrivit reteteistorice.ro. Borșul se fierbe separat. Când dovleceii sunt fierți, se adaugă borșul și se mai lasă câteva minute. La final se adaugă puțin leuștean tocat mărunt.
Vezi și:Prăjitură rapidă cu afine, rețeta. Va fi devorată și o vei repeta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News