Pilotul Cezar Osiceanu vine cu o rețetă ideală dacă ții Postul Paștelui: borșuleț de legume varză. Este o alegere sănătoasă și bună chiar și pentru cei care vor să slăbească.
„Borșuleț de legume și varză a la Cezar. Listă ingrediente.
1. Un ardei gras verde și unul galben tăiați cubulețe
2. Un ardei kapia tăiat la fel
3. 2 morcovi tăiați cubulețe
4. O țelină medie tăiată la fel ca morcovii
5. 2 cepe albe tăiate mărunt
6. O jumătate de varză tăiată mai spre fideluță
7. O cutie cu roșii decojite și în suc propriu
7. 1 litru de borș proaspăt
8. Câte o legătură de leuștean și pătrunjel proaspete.
Punem la călit în oală întâi morcovii cu țelina și, când s-au înmuiat bine, adăugăm ardeiul gras, cel kapia și ceapa amestecând permanent pentru ca să nu se lipească.
La final punem și varza pentru 2-3 minute după care turnăm apă caldă și lăsăm să fiarbă la foc potrivit vreo 10 minute. Adăugăm roșiile și, odată cu ele, borșul în oală și lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Și acum țuști cu licoarea noastră magică într-o farfurie, de pământ de preferat, pe fundul căreia punem leușteanul și pătrunjelul proaspăt tocat. Iar dacă vrem să nu ne frigem cu borșul fierbinte, vom folosi o lingură de lemn precum bunii și străbunii noștri.
Și ca totul să fie perfect, vă propun să înlocuiți pâinea cu o mămăliga pripită aurie și frumoasă ca la mama noastră România acasă, iar pentru amatori o cinzeacă de țuică de prună este fix sănătate curată, nu-i așa? Mirosul superb degajat de aburii fierbinți din farfuria noastră, culorile așijderea și vremea de afară ne vor spune toate așa într-o doară Poftă bună!
P.S. Borșulețul nostru recomandat este recomandat și celor care vor să slăbească un pic!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Anul acesta, Paștele ortodox pică pe data de 24 aprilie. Înainte de Paște, creștinii țin Postul Mare, perioadă care face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei. În 2022, Postul Paștelui va începe luni, 7 martie. Numit și Postul Mare, acesta nu este altceva decât o pregătire spirituală și trupească pentru Praznicul Învierii lui Iisus Hristos care va avea loc în data de 24 aprilie. Lăsatul Secului de Carne, pentru intrarea în Postul Paștelui, este în 27 februarie 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu