Borza spune cine va fi viitorul primar al Capitalei

Remus Borza / Foto AGERPRES
Remus Borza / Foto AGERPRES

Remus Borza, în contextul candidaturilor pentru cursa la Primăria București, a fost întrebat care ar fi profilul potrivit, în opinia sa, pentru primarul Capitalei.

„Profilul viitorului Primar General al Municipiului București, în contextul riscului seismic într-o Capitală Seismică Europeană, corespunde, din perspectiva mea, cu următoarele calități: forță comunicațională, capacitate personală de intervenție, abilități de organizare a operațiunilor de salvare și de anticipare a altor posibile pericole la adresa siguranței cetățeanului, un puternic simț de responsabilitate, compansiune pentru semeni și sacrificiu și, nu în ultimul rând, capacități empatice propagabile prin media, rețele sociale și interacțiuni interumane directe”, a spus deputatul Remus Borza pentru caravanaurbana.ro. De asemenea, întrebat dacă riscul seismic reprezintă o amenințare reală pentru București, a răspuns astfel: „Indiscutabil! Mai mult de atât, consider că asigurarea securității și rezilienței urbane ar trebui tratată ca pe o problemă de siguranță și securitate națională, mai ales, în contextul "București – Capitală Seismică Europeană". În acest sens, consider că securitatea și reziliența seismică a Capitalei ar trebui să fie dezbătută în CSAT și abordată ca pe o componentă strategică de securitate națională și, totodată, emergența viitorului Primar General al Capitalei ca membru în CSAT. De asemenea, este nevoie de o cooperare eficientă și punctuală interinstituțională la nivel de Mun. București, în ceea ce privește protecția, pregătirea și capacitatea de reacție împotriva amenințărilor de natură seismică, chimică, biologică, radiologică și nucleară („CBRN") și mai ales în contracararea pandemiilor, dacă luăm în considerare alertă de coronavirus, declarată recent de OMS.”

Totodată, Remus Borza a mai spus pentru Caravana Urbană: „Cutremurele puternice sunt inevitabile, iar Municipiul București este a zecea capitală ca importantă în ceea ce privește expunerea la riscuri de natură seismică. Nivelul până la care ne putem proteja de efectele lor, atât ca pierderi materiale cât și de vieți omenești, depinde, în special, de modul în care factorii de decizie și societatea înțeleg fenomenul și iau în considerare necesitatea de a cunoaște, învăța și mai apoi acționa (investi) în direcția minimizării consecințelor cutremurelor majore. În plus, consecințele unui cutremur puternic se pot estima ȋnaintea apariției evenimentului propriu-zis prin studii de specialitate, evaluarea riscului seismic la care este supusă comunitatea urbană, dând astfel posibilitatea la actualizarea şi creşterea calității planurilor de răspuns la situaţii de urgenţă, îmbunătățirea măsurilor de prevenire a riscurilor semnalate la diverse imobile, creșterea capacității de intervenție ȋn caz de cutremur, dar și securizarea antiseismică a resurselor și infrastructurii critice din București.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel