Botoşani: Casa memorială 'George Enescu' de la Liveni va fi reabilitată printr-un proiect transfrontalier

Casa memorială "George Enescu" de la Liveni va fi reabilitată în baza unui proiect transfrontalier, finanţat prin Programul Operaţional România - Republica Moldova 2014 - 2020, a anunţat marţi directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Aurel Melniciuc.

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare totală de 424.000 de euro, el fiind implementat în baza unui parteneriat cu Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării din Republica Moldova.

"Reabilitarea ar presupune refacerea completă a clădirii Casei memoriale de la Liveni, refacerea împrejmuirii, tot ce înseamnă dotări, utilităţi, apă, canalizare şi încălzire, pentru că acolo încălzirea se face doar cu o sobă pe lemne. Va fi amplasată o scenă, unde vor avea loc activităţi cu publicul. Sperăm să aducem şi o componentă a Festivalului "George Enescu" de la Bucureşti", a afirmat Melniciuc.

El recunoaşte că, în lipsa acestei finanţări, şansele de reabilitare a casei lui Enescu ar fi fost foarte mici, în condiţiile în care bugetul Consiliului Judeţean nu ar fi putut susţine o asemenea investiţie.

Ministerul Culturii va susţine prin acelaşi proiect transfrontalier reabilitarea Rezervaţiei cultural-naturale Orheiul Vechi, complex muzeal inclus în patrimoniul UNESCO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel