Botoşani: Militarii care au luat parte la misiuni în teatrele de operaţii au vopsit crucile din Cimitirul Eroilor

Zeci de militari din judeţ care au luptat, în ultimii zece ani, în teatrele de operaţii au vopsit, miercuri, crucile din Cimitirul Eroilor din municipiul Botoşani şi au participat la acţiuni de curăţare a mormintelor şi a spaţiilor din acelaşi cimitir.

Acţiunea a avut loc la propunerea prefectului judeţului Botoşani, Dan Şlincu, înscriindu-se în seria de activităţi dedicate Zilei Eroilor. 'Prezenţa celor 27 de veterani, dar şi a tuturor celor implicaţi la această activitate este cu atât mai impresionantă cu cât totul a fost făcut în regim de voluntariat - aceşti militari care au luptat în teatrele de operaţii în ultimul deceniu au depus un omagiu eroilor care şi-au pierdut viaţa în cele două războaie mondiale în stilul lor propriu.

Simbolistica este cu atât mai impresionantă cu cât, practic, eroii zilelor noastre se îngrijesc cu dragoste de mormintele eroilor care au murit pentru unire', a afirmat Dan Şlincu. Alături de militari, la acţiunea de vopsire a celor 215 cruci din Cimitirul Eroilor au participat şi prefectul Dan Şlincu, directorul Cancelariei Prefectului, Alexandra Huţu, dar şi comandantul Garnizoanei Botoşani, Cornel Titiliuc. Joi, în Cimitirul Eroilor vor avea loc ceremonii religioase şi militare dedicate celor care s-au jertfit în Primul şi în Al Doilea Război Mondial. De asemenea, joi seara vor fi aprinse lumânări la crucile eroilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel