Urmărește emisiunea live



Botoşani: Suprafeţe de păşune şi de pădure din aval de Acumularea Stânca-Costeşti au fost inundate controlat

Mai multe suprafeţe de păşune şi de pădure din aval de Acumularea Stânca-Costeşti au fost inundate ca urmare a deversării controlate a unor cantităţi mai mari de apă din barajul de pe Prut.

Potrivit directorul Acumulării Stânca-Costeşti, Mircea Vucivici, măsura deversării unui volum mai mare de apă, care va fi menţinută până sâmbătă după-amiază, s-a impus după ce coeficientul de umplere a barajului a ajuns la peste 90% faţă de nivelul normal de retenţie. Astfel, începând de joi, din barajul de la Stânca-Costeşti se evacuează 550 mc/s, faţă de un debit normal de 130-160 mc/s.

'Deversarea este controlată şi nu se vor înregistra pagube. Nu vor fi inundate gospodării în aval. Se inundă doar păşuni şi zone de pădure. Sunt afectate în sensul că nu poţi să păşunezi pe ele', a afirmat Vucovici. Acumularea Stânca-Costeşti are un nivel normal de retenţie de 735 de milioane de metri cubi de apă, iar vineri la amiază în lac erau aproximativ 700 de milioane de metri cubi. Volumul de apă a crescut în ultima săptămână pe fondul precipitaţiilor însemnate atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Ucrainei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel