Botoşani: Traficul de persoane dintre România şi Republica Moldova, prin PTF Stânca a crescut în august cu peste 17%

Traficul de persoane dintre România şi Republica Moldova, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca- Costeşti, a crescut cu peste 17% în luna august faţă de luna precedentă, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Biroului de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei Frontieră (ITPF).

Potrivit datelor prezentate de ITPF, PTF Stânca a fost tranzitat de 86.715, în condiţiile în care în luna iulie prin acelaşi punct a fost tranzitat de 73.995 de persoane. 

În aceeaşi perioadă, prin acelaşi punct, a fost înregistrată şi o creştere cu peste 12% a traficului de mijloace de transport, de la 21.414 maşini în iulie la 24.047 în august.

O creştere semnificativă a traficului de persoane şi autovehicule a fost înregistrată şi prin PTF Rădăuţi Prut, respectiv cu 9,43% la persoane şi 2,74% la autovehicule.

Creşterea traficului este pusă pe seama numărului mare de cetăţeni moldoveni care fie au plecat în concedii în străinătate, fie lucrează în străinătate în străinătate şi s-au întors în vacanţă acasă în Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel