Botoşani: Un focar de pestă porcină africană şi o nouă suspiciune, înregistrate în două localităţi din judeţ

Un nou focar de pestă porcină africană a fost înregistrat într-o gospodărie din localitatea Sîrbi, comuna botoşăneană Vlăsineşti, a anunţat, miercuri, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ovidiu Airimiţoaie.

Potrivit acestuia, virusul pestei porcine africane a fost confirmat de analizele de laborator la trei din cele patru porcine din gospodăria respectivă.

Tot miercuri, oficialii DSVSA au înregistrat o suspiciune de pestă porcină africană în localitatea Moara Jorii din comuna Hăneşti, după moartea unui porc domestic. În aceeaşi gospodărie au fost identificaţi alţi 11 purcei, care urmează a fi sacrificaţi şi incineraţi.

"Este o zonă infestată, unde s-au înregistrat mortalităţi la mistreţi. Încercăm să gestionăm focarul aşa încât să reducem riscul de răspândire", a afirmat Airimiţoaie.

Instituţia prefectului judeţului Botoşani a convocat, miercuri după-amiază, Centrul Local de Combatere a Bolilor pentru a stabili un set de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane în judeţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel