Cristian Boureanu a primit o condamnare cu suspendare deoarece a manifestat un comportament normal şi şi-a cerut scuze după ce efectele stării de beţie au trecut, se arată în motivarea deciziei luată în luna iunie de Judecătoria Sectorului 1.
Pe 20 iunie, fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat la doi ani şi două luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist rutier.
În motivarea deciziei, judecătorul care s-a ocupat de acest caz consideră că ar fi "excesivă" aplicarea unei pedepse cu închisoarea, iar prin măsurile de supraveghere aplicate de instanţă Boureanu îşi va ajusta conduita pe viitor.
"Cât priveşte modalitatea de executare a pedepsei, instanţa apreciază că executarea în regim de detenţie apare ca fiind excesivă. Inculpatul poate reflecta mai mult la consecinţele condamnării pe care o va suferi şi astfel îşi va ajusta conduita pe viitor (...) Instanţa apreciază că (...) inculpatul va înţelege şi regimul valorilor sociale pe care le-a încălcat.
În continuare, instanţa constată că inculpatul a menţionat explicit că este de acord cu prestarea unei munci în folosul comunităţii, astfel că apreciază că atitudinea sa, de negare a săvârşirii faptei, nu poate fi reţinută ca fiind o încercare de zădărnicire a aflării adevărului, condiţiile de aplicare a suspendării sub supraveghere fiind îndeplinite. Astfel, în opinia instanţei, nu se poate aprecia că doar nerecunoaşterea săvârşirii faptei sau declaraţia de prezentare a faptelor într-o manieră care să coincidă cu solicitările de achitare sunt dovezi ale încercării de zădărnicire a aflării adevărului", spune judecătorul.
Boureanu are nevoie de "sprijin specializat"
Magistratul apreciază că Boureanu are nevoie de "sprijin specializat pentru a înţelege consecinţele faptei sale şi a o conştientiza". Judecătorul mai spune că Boureanu a săvârşit faptele în stare de beţie, dar fostul deputat şi-a cerut scuze după ce efectele consumului de alcool au trecut.
Pe 20 iunie, fostul deputat Cristian Boureanu a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la doi ani şi două luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist rutier.
Judecătorii au stabilit în cazul lui Boureanu un termen de supraveghere de 3 ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Bucureşti - Sector 1, pe o perioadă de 100 de zile.
Instanţa a mai dispus ca Boureanu să plătească 7.000 de euro daune morale către poliţistul Andrei Ovidiu, fostul parlamentar având de achitat şi 214 lei Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, cu titlu de daune materiale.
În acelaşi dosar, prietena lui Boureanu, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu