Boxerii români sunt în pericol de a rata Olimpiada din 2012

Boxing
Boxing

Boxerii din lotul naţional al României ar putea să nu poată participa nici la Olimpiada de vară de anul viitor, dar nici la Campionatele Mondiale de anul acesta.

Motivul: AIBA (Asociaţia Internaţională a Boxului Amator) a atenţionat Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul Olimpic Sportiv Român că, în cazul că nu va fi schimbat preşedintele FRB, Rudel Obraja, până la data de 31 august, federaţia va fi dezafiliată, iar sportivii noştri nu vor mai putea fi prezenţi la marile competiţii, scrie gsp.ro. FRB este în prezent suspendată, iar la competiţii nu pot participa decât sportivii şi antrenorii, nu şi oficialii forului pugilistic din România.

Scandalul dintre AIBA şi Rudel Obreja s-a declanşat la Olimpiada din 2008, când a acuzat influenţarea arbitrajelor. AIBA l-a suspendat pe oficialul român, apoi a somat FRB să-l schimbe din funcţie pe Obreja, în caz contrar federaţia va fi dezafiliată. La alegerile de la FRB, Obreja a fost reconfirmat în funcţie. Obreja se judecă cu AIBA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar termenul dat este 21 septembrie.

Rudel Obreja este ferm pe poziţie şi a declarat că nu va demisiona. „AIBA comite un abuz grosolan şi un amestec în treburile interne ale federaţiei naţionale. Plus că face totul fără să aibă nici o bază legală şi fără să precizeze care sînt prevederile regulamentare pe care se bazează.Mai mult, comite şi o eroare logică şi de lege: dacă m-ai suspendat ca federaţie, mi-ai luat drepturile, dar şi obligaţiile. De ce mă mai pui să fac alegeri cînd vrei tu şi, de fapt, cu ce drept decizi tu, AIBA, să nu mai fiu eu preşedinte la Federaţia de Box dacă am fost ales de oameni?”, a spus actualul preşedinte al FRB pentru gsp.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel