Brad de Crăciun ”decapitat” de către două activiste pentru mediu din Germania

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Vârful pomului de Crăciun din faţa Porţii Brandenburg din Berlin a fost tăiat cu fierăstrăul de un grup de activiști pentru mediu.

Două activiste ale grupului Letzte Generation au urcat la începutul dimineţii cu ajutorul unei platforme până în vârful bradului Nordmann, de 15 metri, împodobit cu luminiţe şi ornamente, care decorează unul dintre cele mai emblematice locuri din Berlin. Echipate cu un fierăstrău, ele au tăiat "doi metri" din vârful copacului, potrivit Agerpres.

De asemenea, pe platformă ele au afişat un banner cu mesajul: "Acesta este doar vârful bradului de Crăciun".

"Deocamdată vedem doar vârful dezastrului din Germania", a avertizat una dintre activiste, Lilli Gomez, într-o declaraţie.

"În timp ce toată Germania îşi petrece săptămâna luând cele mai bune cadouri de la cele mai mari magazine, alţii se întreabă de unde îşi vor lua apa de băut după ce seceta şi inundaţiile le-au distrus culturile", a precizat ea.

"Colapsul climatic din Germania este foarte aproape, iar guvernul federal nu face niciun efort pentru a ne proteja", a subliniat activista.

Poliţia a declarat că se afla la faţa locului şi că a luat măsuri împotriva protestatarelor, dar nu a oferit detalii suplimentare.

De la începutul anului, grupul Letzte Generation a blocat străzi din Berlin şi din alte oraşe mari pentru a lupta pentru o schimbare radicală a politicii guvernului în domeniul schimbărilor climatice.

Generația Letzte a cerut Guvernului cancelarului german, Olaf Scholz, să facă mai mult pentru a combate încălzirea globală. Grupul a atras atenția în ultimele luni prin numeroase acțiuni de nesupunere civilă, printre care blocarea marilor autostrăzi și pulverizarea de diverse substanțe pe picturile din muzee, scrie Le Figaro.

Politicienii germani și-au exprimat dezaprobarea, iar Olaf Scholz le-a cerut activiștilor să dea dovadă de ”puțină creativitate”. Inițiativele lor ar putea avea consecințe juridice, având în vedere deschiderea recentă a unei anchete de către o procuratură regională împotriva activiștilor ”suspectați de constituirea sau sprijinirea unei organizații criminale”. Această calificare și cercetările efectuate în cadrul acestei anchete au stârnit, de asemenea, o dezbatere aprinsă într-o țară în care ecologiștii sunt membri ai coaliției guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel