Păstrarea bradului de Crăciun proaspăt cât mai mult timp nu este deloc grea dacă ţineţi cont de câteva trucuri simple.
Iată care sunt acestea:
1. Ţineţi-l departe de banane - chiar dacă Moşul aduce dulciuri şi fructe, pe care le aşează sub brad, este bine să nu le lăsaţi acolo. Asta pentru că bananele elimină etilenă, substanţă ce grăbeşte uscarea bradului şi căderea acelor de pe cetin.
2. "Hidratează-l" cu limonadă - chiar dacă copacul a fost tăiat, el poate absorbi încă lichidele.
3. Daţi-i să "bea" votcă - dacă adăugaţi şi câteva picături de votcă la "băutura" de mai sus, e şi mai bine. Alcoolul va menţine apa limpede, pentru că ucide bacteriile.
4. Aspirină - acidul salicilic este şi el de ajutor. Câteva pastiluţe diluate în apa în care aţi pus tulpina bradului va ţine bacteriile departe şi îi va lungi viaţa pomului de Crăciun.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News