Brad împodobit cu... cârpe, în loc de globuri și luminițe, la Târgu Mureș. Lavinia Șandru: Cum să avem așa ceva, la 33 de ani de la căderea comunismului? (FOTO)

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Bradul de Crăciun din Târgu Mureș a fost împodobit cu... cârpe.

"Municipiul Târgu Mureș este atestat documentar din 1230, are Cetate Medievală din 1492 și o impresionantă clădire a Palatului Culturii de la începutul secolului 19. Orga din Biserica romano-catolică “Sfântul Ioan Botezătorul” a fost realizată în anul 1869, iar catedrala ortodoxă a fost construită între 1925 și 1934.

Bradul împodobit de la ceasul cu flori a fost în toată perioada comunistă simbolul sărbătorilor de iarnă pentru târgu-mureșeni. Nu se putea mai mult, dar măcar atât aveau.

Astăzi, vremurile s-au schimbat și apare o singură întrebare. Cum să aibă târgu-mureșenii, la 33 de ani de la căderea comunismului, un brad din cârpe? Cum să avem în Târgu Mureș, un oraș cu o astfel de tradiție, cârpe puse pe brad în loc de globuri și luminițe?

Să sperăm că e ultimul an în care se mai întâmplă așa ceva! După buturugi și cârpe, la anul, ar fi cazul să avem și în Târgu Mureș un brad de Crăciun împodobit cu globuri, cu luminițe și cu cadouri!", a scris Lavinia Șandru pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel