Brad Pitt a apelat luni Staţia Spaţială Internaţională (ISS), iar conversaţia purtată de actor cu astronautul american Nick Hague s-a îndreptat rapid către consecinţele neaşteptate ale vieţii în imponderabilitate, relatează AFP.
Bătăturile de la picioare au dispărut rapid pentru că nu mă mai deplasez pe tălpi", a spus Nick Hague care locuieşte în prezent pe ISS împreună cu alţi doi americani, doi ruşi şi un italian. Dar am calozităţi deasupra, pe degetul mare, pentru că mă agăţ permanent de lucruri cu degetul mare, a explicat astronautul.
Este unul dintre numeroasele lucruri ciudate la care nu ne gândim despre Pământ, a spus el.
E incredibil, a răspuns Brad Pitt.
Actorul american s-a aflat în duplex de la sediul agenţiei spaţiale americane NASA de la Washington pentru această conversaţie care a durat 20 de minute, retransmisă de NASA TV.
Brad Pitt îşi promovează cel mai recent film, Ad Astra, în care interpretează rolul unui astronaut lansat într-o misiune riscantă către limitele sistemului solar.
Hai să vorbim despre mine. Cum ne-am descurcat? Cum a fost gravitaţia zero?, a întrebat actorul.
A fost foarte bine, a răspuns astronautul.
Hague şi membrii echipajului său de pe ISS au vizionat recent filmul în timpul liber.
Pitt i-a pus lui Hague întrebări despre viaţa la bordul ISS, unde astronautul lucrează de la 7:30 la 19:30, dar şi despre cine alege muzica. Astronautul i-a explicat actorului că reuşeşte să aibă un program normal, în ciuda celor 16 răsărituri şi apusuri zilnice, cu ajutorul luminilor potrivite pentru dimineaţă şi seară de la bordul ISS, iar în ceea ce priveşte muzica i-a răspuns: Facem cu rândul.
Actorul a dorit de asemenea să ştie cum reuşesc astronauţii să facă faţă unei misiuni de 200 de zile în spaţiu. Cum este pentru psihic? Sunt sigur că sunteţi mereu ocupaţi, dar în acelaşi timp vă e dor de familie şi de cei dragi, a întrebat Pitt, potrivit The Verge.
Un lux de care ne bucurăm pentru că lucrăm pe orbita joasă, aproape de Pământ, este gradul de conectivitate pe care îl avem, a răspuns Hague care a subliniat că poate realiza cu uşurinţă apeluri video cu familia.
De asemenea, Pitt a dorit să ştie dacă astronauţii au putut observa recenta tentativă eşuată de aselenizare a unei sonde indiene, însă Hague i-a răspuns Din păcate, nu.
La final, actorul în vârstă de 55 de ani a apelat la expertiza lui Nick Hague pentru a răspunde la întrebarea: Cine a fost mai credibil, Clooney (pentru rolul său din Gravity, n.r.) sau Pitt?.
Tu, bineînţeles, a răspuns astronautul.
Cu toate că NASA nu este menţionată în film, a oferit imagini pentru realizarea acestuia, dar şi expertiză tehnică. De asemenea, a revizuit scenariul Ad Astra în etapele iniţiale de producţie.
Fără a difuza 'spoilere', paralelele între film şi stadiul actual al zborurilor spaţiale cu echipaj uman se opresc aici, filmul fiind mai ştiinţifico-fantastic decât realitatea, a notat NASA agenţia într-un comunicat.
NASA, care are în plan readucerea astronauţilor pe Lună în următorii cinci ani, oferă deseori expertiza producţiilor cinematografice despre zborurile spaţiale. Agenţia a oferit imagini pentru filme precum The Martian, Interstellar şi Gravity în cadrul eforturilor de a face cunoscută activitatea de explorare spaţială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News