Brad Pitt spune că ar putea suferi de „orbul fetelor“: Nimeni nu mă crede! / Ce este prosopagnozia

Sursă foto: Instagram Brad Pitt
Sursă foto: Instagram Brad Pitt

Actorul Brad Pitt dezvăluie că ar putea suferi de prosopagnozia, afecțiunea cunoscută sub denumirea de „orbul feţelor”.

Alegeri prezidentiale 2024

După zeci de ani de carieră, Brad Pitt dezvăluie că ar putea suferi de o boală care îi afectează viața de zi cu zi. Actorul american spune că afecțiunea îl impiedică să recunoască fețele celor din jur, chiar și ale celor dragi și se teme ca nu cumva, din acest motiv să fie considerat „îngâmfat”.

Brad Pitt ar putea suferi de „orbul feţelor”

Fostul soț al Angelinei Jolie a vorbit despre acest lucru într-un interviu recent acordat publicației GQ. El a spus că îi este greu să recunoască oamenii și că se teme că din acest motiv poate părea „inaccesibil și absorbit de sine”.

„Nimeni nu mă crede! Vreau să mai întâlnesc pe cineva cu această afecțiune”, a declarat el vorbind despre problema de sănătate cu care se confruntă. Și în 2013, Brad Pitt a vorbit, pentru Esquire, despre această tulburare, dar așa cum spune chiar el nu a fost niciodată diagnosticat de un specialist.

„Sunt foarte mulți oameni care mă urăsc pentru că ei cred că nu-i respect”, a dezvăluit el la acea vreme. „Din când în când, unii îmi dau detalii de context, iar eu le răspund: „Mulțumesc că m-ați ajutat””.

Ce este prosopagnozia, tulburarea cu care se confruntă Brad Pitt. Cum se manifestă și care sunt cauzele

Cunoscută și drept „obul fețelor”, prosopagnozia se referă la un deficit sever în ceea ce privește recunoașterea fețelor persoanelor familiare, dar chiar și a propriului chip. În plus, există unii oameni care nu pot recunoaște anumite obiecte sau animale, potrivit spynews.ro.

Astfel, este lesne de înțeles de ce afecțiunea afectează viața de zi cu zi a celor care se confruntă cu această problemă. Uneori, afectează relațiile cu cei dragi care, ca în cazul celebrului actor, nu pot înțelege exact ce presupune.

Cu toate acestea, pentru a recunoaște oamenii, cei afectați de „orbul fețelor” apelează la anumite strategii care să îi ajute și anume la folosirea celelorlalte simțuri. De exemplu, ei își pot aminti mersul, coafura, vocea sau îmbrăcămintea celor cu care interacționează.

Potrivit specialiștilor, tulburare neorologică apare ca urmare a unui accident vascular cerebral sau a unor leziuni cerebrale, însă în unele cazuri, rare, aceasta este moștenită genetic.

În cazurile grave, persoanele care suferă de prosopagnozie pot dezvolta anxietate socială sau chiar depresie. În timp ce unele persoane nu pot recunoaște anumite expresii faciale sau nu pot urmări privirea unei persoane, altele s-ar putea să nu-și recunoască propria față în oglindă sau în fotografii, conform Antena 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel