EXCLUSIV  Brahiterapia, în tratamentul cancerului de col uterin avansat. Dr. Sorin Bogdan (SANADOR) explică rolul ei și când intervine

Brahiterapia în tratamentul cancerului. FOTO: Freepik @kuprevich
Brahiterapia în tratamentul cancerului. FOTO: Freepik @kuprevich

Dr. Sorin Bogdan și dr. Beatrice Anghel, invitați în emisiunea DC News și DC Medical, au explicat când este necesară brahiterapia, dar și cum funcționează.

Dr. Sorin Bogdan, medic specialist Radioterapie cu competență în brahiterapie la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat când este necesară brahiterapia, care este unul dintre instrumentele esențiale în tratamentul cancerului, inclusiv al cancerului de col uterin local avansat.

”Brahiterapia, funcția ei principală în cancerul de col uterin local avansat, este discutată abia după terminarea radioterapiei externe.

Trebuie precizat că tratamentul în cancerul de col uterin local avansat este un tratament multimodal.

Se face pe mai multe paliere. De aceea discuția în momentul diagnosticului se face în cadrul comisiei multidisciplinare, formată medic oncolog medical, radioterapeut, ginecolog și radiolog. Tumor-board așa cum este cunoscut în lumea medicală vestică. 

Sanador

Brahiterapia apare ca secvență terapeutică ulterioară primei secvențe terapeutice și anume radioterapia externă.

Mai trebuie precizat faptul că atunci când se face acea radioterapie externă se mai introduce o altă secvență terapeutică și anume chimioterapia de radiosensibilizare care are ca rol de a face ca tumora să fie mai radiosensibilă la radiațiile ionizante”, a afirmat medicul.

Citește și: Tumora are resurse proaspete la vârste tinere”. Dr. Beatrice Anghel, despre când se pune diagnosticul de cancer de col uterin avansat. Este o invazie a tumorii

Dr. Beatrice Anghel: ”Folosim radiațiile ionizante pentru a omorî materialul genetic oncologic”

La rândul său, dr. Beatrice Anghel a explicat modul în care funcționează brahiterapia, astfel încât să nu fie afectate și părțile din țesuturile adiacente tumorii.

”Cu toții știm că noi folosim radiațiile ionizante pentru a omorî materialul genetic oncologic, adică materialul genetic tumoral. 

Cum se traduce acest lucru? În ADN, ADN-ul tumoral. Rupem acele legături din tumoră  care sunt înconjurate de vase de sânge, limfatice, este o microîntreprindere acolo pe care reușim să o distrugem plasând aceste radiații ionizante”, a spus dr. Beatrice Anghel, 

Mai multe în video:

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel