Brăila: Aproximativ 40% dintre unităţile de învăţământ din judeţ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Aproximativ 40% dintre unităţile de învăţământ din judeţ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare în anul şcolar 2019-2020, se arată într-un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila.

În anul şcolar 2019-2020, în judeţul Brăila vor funcţiona 107 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, care au arondate 156 de unităţi de învăţământ, în total rezultând 263 de locaţii.

Din totalul celor 263 de locaţii, există autorizaţie sanitară de funcţionare doar pentru 158, ceea e înseamnă că 39,9% dintre acestea nu au aviz DSP de funcţionare.

Potrivit raportului DSP Brăila, în municipiu sunt opt locaţii care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar în mediul rural pe listă se află unităţile de învăţământ din comunele Berteştii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Cireşu, Dudeşti, Frecăţei, Galbenu, Gropeni, Jirlău, Măxineni, Mircea-Vodă, Măraşu, Movila Miresii, Romanu, Roşiori, Salcia Tudor, Scorţaru Nou, Siliştea, Stăncuţa, Surdila Găiseanca, Surdila Greci, Şuţeşti, Tichileşti, Ulmu, Vădeni, Vişani, Viziru, Zăvoaia.

Motivul cel mai des întâlnit care împiedică şcolile să obţină autorizaţie sanitară de funcţionare este lipsa apei potabile, mai ales în localităţile din mediul rural.

În anul şcolar 2018-2019, dintr-un total de 266 de locaţii, nu aveau autorizaţie sanitară de funcţionare 111 (41,73%), 10 dintre acestea fiind în municipiul Brăila, 6 în oraşele Ianca şi Însurăţei şi 95 în comune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel