Doar 7 din cele 31 de locuinţe din blocul destinat tinerilor medici care vin pentru a profesa în judeţul Brăila, inaugurat pe 20 august, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, sunt ocupate până în prezent, iar Consiliul Judeţean face apel pentru a atrage cât mai mulţi doctori tineri în spitalele din Brăila.
Pentru a primi o locuinţă de serviciu, medicii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, între care să aibă vârsta până în 35 ani, titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţ, soţie, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila şi să îşi desfăşoare activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sau Spitalul de Pneumoftiziologie. Conform regulamentului aprobat de consilierii judeţeni, cererile privind repartizarea de locuinţe pentru medici se înregistrează în ordinea primirii acestora şi se analizează de către Comisia Socială.
În total, au fost depuse 12 cereri pentru locuinţe, 7 dintre acestea fiind aprobate, iar 5 respinse pentru că nu îndeplineau condiţiile prevăzute în regulament. Contractele de închiriere vor fi încheiate pe 5 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului la solicitarea beneficiarului, iar chiria stabilită în şedinţa de Consiliu Judeţean variază de la 254 de lei/lună pentru un apartament cu o cameră, la 486 de lei/lună pentru unul cu 3 camere.
Preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, face apel în continuare pentru atragerea de medici tineri în Brăila, având în vedere că Spitalul Judeţean de Urgenţă funcţionează cu jumătate din numărul necesar de medici, 12 specialităţi având deficit de personal, respectiv Medicina de urgenţă, Oncologia, Pediatria, ATI, Cardiologia, Radiologia - imagistică medicală, Neonatologia, Ginecologia, Neurochirurgia, Boli infecţioase, Chirurgia şi Ortopedia infantilă.
'În momentul de faţă, este o vânătoare de medici în România, nu este un secret. Nu este foarte uşor să aduci un medic. Trebuie să îi spui ce îi oferi, să vină, să vadă, după care va analiza şi va lua decizia de a veni la Brăila', a declarat, în conferinţă de presă, Iulian Chiriac. Printre beneficiile prezentate de Consiliul Judeţean pentru medicii tineri care vin să angajeze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se află oferirea acestor locuinţe de serviciu. Lucrările la blocul destinat tinerilor medici au început în 2015 şi au costat peste 2,7 milioane de lei, banii fiind asiguraţi de Agenţia Naţională de Locuinţe, informează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News