Detaliu TERIBIL în cazul brancardierului care a DETUBAT o pacientă și a UCIS-O: A LEȘINAT! Ce le-a SPUS procurorilor

Imagine cu rol ilustrativ - Foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ - Foto: Pixabay

Brancardierul care a ucis o pacientă după ce a deconectat-o de la aparate a făcut declarații incredibile. 

Brancardierul care a ucis o pacientă de la ATI, după ce a deconectat-o, în mod greșit, de la aparate, la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, a făcut declarații incredibile în fața procurorilor. 

"Anchetatorii susțin că, fără să-i aștepte pe ceilalți colegi și „cu depășirea totală a atribuțiilor sale”, brancardierul s-a apucat să o deconecteze pe pacientă de la aparatele care țineau în viață. Acesta i-a dezlegat mâinile, în condițiile în care era legată de pat, i-a decuplat electrozii de pe corp, după care i-a scos sonda de urinare și sonda de intubare. După ce a terminat, brancardierul i-a așteptat, liniștit, pe ceilalți să vină și s-o ducă la morgă. După câteva minute, în salon au ajuns o infirmieră și ceilalți patru brancardieri", relatează gândul.ro

În ciuda manevrelor de resuscitare, după o oră de agonie, femeia a fost declarată decedată.

Ce a spus brancardierul în instanță. A leșinat

Procurorii au consemnat că brancardierul și-a recunoscut fapta și a spus că știa faptul că doar personalul medical, adică asistenta sau infirmiera deconectează o persoană de la aparate iar brancardierii doar transportă cadavrul la morgă. În plus, a adăugat că, la momentul în care a intrat în salon, nu a observat femeia decedată, care era acoperită cu cearșaful și, crezând că pacienta care trebuie dusă la morgă este cea intubată, s-a apucat s-o deconecteze.

Bărbatul a mărturisit că a realizat ce a făcut abia după ce a detubat-o complet pe femeie, citează aceeași sursă. 

Dus în fața instanței Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, acesta ar fi spus că nu are ce să spună în apărarea lui. Aflat într-o depresie profundă, Popescu a și leșinat în sala de judecată, însă și-e revenit repede.

În acest caz, judecătorii au hotărât că nu se impune arestarea preventivă și l-au plasat în arest la domiciliu, pentru ucidere din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel