Brand de bere obligat să schimbe denumirile sortimentelor

 Reprezentanţii unui brand de bere din Africa de Sud au fost nevoiţi să prezinte scuze publice şi să retragă de pe piaţă etichetele unor sortimente noi de băuturi, denumite "Blondă uşoară" şi "Brună murdară", considerate sexiste, informează AFP şi BBC. 

Producătorul de bere Vale Bru a fost criticat şi pentru faptul că un alt sortiment al său a fost denumit "Raven Porra", în condiţiile în care cuvântul "porra" reprezintă o insultă adresată persoanelor de origine portugheză. 

"Prezentăm scuzele noastre fără rezerve", au declarat reprezentanţii Vale Bru într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al companiei. "Nu am avut niciodată intenţia de a răni sau de a aduce prejudicii cuiva", au adăugat ei. 

"În calitatea noastră de părinţi, fraţi şi soţi, jignirile nu au făcut niciodată parte din identitatea noastră şi nici nu vor face parte în viitor. Suntem conştienţi că prima noastră tentativă de a ne cere scuze a fost stângace", au mai spus reprezentanţii companiei, care, iniţial, au refuzat să schimbe denumirile noilor sortimente de bere. 

A retras toate etichetele 

În cele din urmă, Vale Bru s-a angajat să retragă imediat toate etichetele incriminate de pe piaţă şi să aleagă pe viitor denumiri "mai cuprinzătoare". 

Thandi Guilherme, fondatoarea unui blog dedicat berii, Craft Geek, a acuzat compania Vale Bru că este "sexistă în noua sa gamă de produse". 

"Publicitatea rea nu este întotdeauna o publicitate benefică. Sexy nu înseamnă mereu sexist. Învăţaţi diferenţa!", a scris ea pe blogul menţionat, oferind cu această ocazie companiei sud-africane 101 sfaturi în domeniul marketingului, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel