Cele mai importante branduri de modă occidentale își vor relua livrările către Rusia.
Publicitate
Parfumuri și produse cosmetice de la mărcile Lancome, Redken, Yves Saint Laurent, Helena Rubinstein, Valentino, Giorgio Armani și Kerastase își vor relua acum aprovizionarea către Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Industriei și Comerțului din Rusia, scrie Almayadeen.
"Da, aceste mărci sunt incluse în excepții. Acest lucru a devenit posibil datorită pregătirii acestor companii de a relua livrările produselor lor către Rusia", a afirmat purtătorul de cuvânt.
Mărcile au fost adăugate pe lista de importuri paralele Minpromtorg (Ministerului Industriei și Comerțului) la începutul lunii august.
Guvernul rus a legalizat importurile paralele (importurile de mărfuri de la distribuitori pentru vânzare fără permisiunea proprietarului proprietății intelectuale) în luna martie pentru a satisface cererea de produse străine care a apărut ca urmare a sancțiunilor occidentale impuse ca răspuns la războiul din Ucraina.
Statele Unite au condus o campanie occidentală de a impune sancțiuni Rusiei în lumina războiului din Ucraina, care a făcut ca Moscova să fie supusă unui val de sancțiuni cuprinzătoare draconice, inclusiv restricții asupra băncii centrale ruse, măsuri de control al exporturilor, limitare SWIFT pentru anumite bănci și închiderea spațiului aerian pentru toate zborurile rusești. Multe dintre companiile lor și-au suspendat operațiunile în Rusia.
Șocul de undă al sancțiunilor a fost resimțit însă și în Occident provocând creșterea prețurilor la alimente și energie la cele mai ridicate niveluri înregistrate până acum, asta în timp ce însuși Fondul Monetar Internațional a avertizat în mod constant că prețurile globale la alimente vor crește probabil și mai mult în viitor din cauza războiului, a sancțiunilor împotriva Rusiei și Belarusului și a problemelor climatice.
Este de remarcat faptul că multe companii occidentale și-au suspendat operațiunile în Rusia, iar sancțiunile au afectat chiar agricultura și produsele alimentare.
Citește și:
”Mercedes-Benz intenționează să-și vândă acțiunile din filialele rusești unui investitor local”, a anunțat Ministerul într-un comunicat postat pe Telegram, potrivit France 24.
”Noul proprietar al diviziilor ruse ale Mercedes-Benz, Avtodom, va putea atrage alte companii ca parteneri pentru producții comune”, a adăugat Ministerul.
Mercedes-Benz a confirmat că intenționează să vândă, într-o declarație separată.
”Îndeplinirea obligațiilor față de clienții din Rusia... precum și păstrarea locurilor de muncă pentru angajații diviziilor ruse ale companiei au fost prioritatea în încheierea acordului cu Avtodom”, a declarat directorul general Mercedes-Benz-RUS, Natalya Koroleva. ”Finalizarea tranzacției este supusă aprobării tuturor autorităților relevante”, a mai spus Mercedes-Benz în declarație.
Multe companii occidentale au părăsit Rusia din motive etice sau logistice, de când Moscova a lansat ceea ce numește ”operațiune militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie.
De menționat că sancțiunile occidentale impuse Rusiei de la începutul ofensivei din Ucraina au perturbat puternic lanțurile de aprovizionare. Sectorul tehnologiei și al producției de mașini au fost deosebit de afectate.
Citește și:
Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat joi că a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an, din cauza costurilor asociate cu afacerile sale din Rusia, după ce a încetat să mai vândă băuturi Coca-Cola în această ţară ca urmare a invaziei din Ucraina, transmite Reuters.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu