Îți place brânza și o mănânci în orice moment al zilei? Încearcă să o faci chiar acasă.
Rețeta pe care o prezentăm îți va permite să faci o brânză de casă delicioasă, gustoasă și cremoasă. De asemenea, poți adăuga și o nota personală la sfârșitul pregătirii. Brânza de casă nu va fi mai inferioară celei de pe rafturile supermarketurilor.
Pâine marocană: se gătește într-o tigaie și are doar 100 de calorii
Brânza proaspătă, preparată acasă, este mereu proaspătă. Va conține mai puține grăsimi dacă alegi să folosești lapte vegetal sau lapte de soia în timpul preparării. În plus, ingredientele de care ai nevoie sunt ușor de găsit.
Ingrediente:
un litru de lapte,
jumătate de lămâie,
un pahar de iaurt.
Nu uita să pregătești o matriță, un prosop de bumbac, o strecurătoare și două cratițe
Mai întâi, încălzești laptele într-o cratiță timp de 15 minute. Se adaugă apoi iaurtul și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecă câteva secunde, apoi lasă să fiarbă, la foc început, circa trei ore.
După ce au trecut cele 3 ore, se toarnă preparatul în prosopul de bumbac pus peste strecurătoare, așezată pe o cratiță. Se lasă să se scurgă zerul.
Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun
Acum puneți brânza cu tot cu prosop în frigider pentru 30 de minute. După acest timp, scoateți brânza din frigider și asezonați-o după gust: sare, condimente sau ierburi. Apoi pune brânza în forma pregătită și pune-o din nou în frigider timp de 8 ore.
La sfârșitul celor 8 ore, poți consuma brânza. Cel mai bun lucru la această rețetă este că poți folosi zer pentru prepararea de smoothie-uri, fursecuri și chiar pâine.
Chiftele de pui, cu brânză și roșii, perfecte pentru un meniu festiv
Acum că știi să prepari brânză proaspătă. Deci nu mai ai nicio scuză să nu-ți servești familia sau prietenii tăi. La final, aceștia nu vor putea decât să aprecieze gustul brânzei proaspete de casă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu