Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid

Brânză de casă după rețeta bunicii, sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid. Sursa - Pexels
Brânză de casă după rețeta bunicii, sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid. Sursa - Pexels

Brânză de casă, cu siguranță, le va plăcea  atât adulților, cât și copiilor, deoarece are un gust  delicat care te face să să mănânci felie după alta. 

În plus, brânza este un aliment care aduce multe beneficii, deoarece conține puține calorii, dar mulți nutrienți. De fapt este bogată în calciu și fosfor, două săruri minerale esențiale pentru întreținerea și dezvoltarea sistemului osos, ca să nu mai vorbim că, la bătrânețe, contracarează osteoporoza.

Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

Dar haideți să vedem cum să faceți brânză acasă în câțiva pași simpli. Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire -  aproximativ 20 de minute, timp de așteptare - 6-12 ore, timp total  aproximativ 6-12 ore, porții: 8-10 felii.

Ingrediente:

2 litri de lapte,

200 grame de smântână (sau iaurt),

3 ouă,

1 lingură de sare.

 

Pregătirea rețetei pas cu pas

Mai întâi turnați laptele într-o cratiță, pusă pe foc. Adăugați sare și amestecați cu o lingură de lemn până când laptele dă în clocot.

Spargeți ouăle într-un castron și bateți-le cu telul de mână. Adăugați smântâna și mixați până obțineți un amestec omogen, de culoare deschisă.

Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii

Acum adăugați ouăle și smântâna în lapte și amestecați cu o lingură de lemn. Mai lăsați laptele pe foc încă 12 minute. La final, așezați o strecurătoare pe o formă cu margini înalte, acoperiți-o cu o cârpă de pânză și turnați conținutul cratiței.

Acoperiți brânza și puneți peste ea o greutate pe ea aproximativ 6-12 ore. Când este gata, savurați brânza la prânz, cină sau chiar ca și gustare!  

Vezi și:

Clătite nemțești, un deset preferat de copii. Sunt gata într-un sfert de oră

Clătitele sunt un desert preferat de toată lumea. Azi vă propunem rețeta clătitelor nemțești, un desert puțin diferit, potrivit atunci când vrei să încerci o nouă variantă pentru un astfel de preparat. Clătitele vor fi gata într-un sfert de oră.

Ingrediente:

2 ouă,

2 linguri de zahăr,

3 linguri de făină,

3/4 cană de lapte.

Cum se prepara clătitele nemțești

Pune ingredientele într-un blender și mixează-le bine. Încinge o tigaie cu puțin ulei. Toarnă un sfert de cană de compoziție în tigaie și răsucește-o până clătita capătă o forma rotundă.

Așteaptă să se întărească, apoi întoarce-o pe partea cealaltă. Clătitele nemțești se servesc cu fructe de pădure proaspete, cu frișcă, sirop sau alte ingrediente specifice clătitelor.

Poți încerca un sos de ciocolată, fructe obișnuite sau exotice. Poftă bună! 

 

BONUS. Clătite mexicane, cu carne: secretul aluatului perfect cu lapte

Clătitele mexicane sunt fragede, pufoase și foarte gustoase. Se topesc literalmente în gură. Aluatul se prepară cu lapte, iar umplutura se face din carne și legume.

Pentru aluat vei avea nevoie de:

300 grame de făină;

750 ml lapte;

1 lingură de zahăr;  

2 linguri de ulei vegetal;

2 ouă;

0,5 lingură de boia roșie;

sare și piper după gust.

Pentru umplutură vei avea nevoie de:

350 grame de carne de porc tocată;

300 grame de porumb;

100 grame de brânză;

3 linguri sos de roșii;

boia, sare și piper - după gust.

Pentru pane:

2 ouă;

100 de pesmet.

Rețeta pas cu pas

Aluatul se prepară astfel: trebuie să bați ouăle cu zahăr și sare. Adaugă cea mai mare parte din lapte și făina cernută. Pune și uleiul și amestecă până la omogenizare. Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până se rumenesc. 

Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios

Acum trebuie să pregătești umplutura. Călește ceapa tocată până se rumenește, adăugă carnea tocată și gătește zece minute. Pune apoi boabele de porumb, boiaua de ardei, sarea, piperul și sosul de roșii.

Brânza se dă prin răzătoare. Pe fiecare clătită se întinde câte o lingură de umplutură, se presară deasupra cu brânză și se înfășoară.

Fiecare clătită mexicană trebuie dată prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Clătitele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. La servire, clătitele se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel