Vrei o brânză fină și cremoasă? Ei bine, această rețetă este fix ce căutai. Iată cum se prepară
Ingrediente
Brânză
1 kg iaurt gras (6%)
1 linguriţă rasă sare
Pentru marinat:
oregano
1 căţel usturoi
fulgi chili
câteva frunzuliţe rozmarin
ulei de măsline
Cum se prepară
Iaurtul se amestecă cu sarea. Într-o sită aşezată pe un bol puneţi 3 straturi de tifon şi turnaţi iaurtul în el. Ridicaţi marginile tifonului şi legaţi bine, astfel încât iaurtul să nu curgă afară. Peste pacheţelul de iaurt aşezaţi o farfurioară şi apoi ceva greu (o conservă de exemplu) şi introduceţi totul la frigider, potrivit e-retete.ro. Lăsaţi iaurtul să se scurgă pentru 2 zile.
Scoateţi pacheţelul de tifon cu iaurt din frigider, atârnaţi-l de ceva - aveţi grijă să fie bine legat ca să nu cadă. Dedesubt aşezaţi bolul pentru a colecta zerul care se va mai scurge. Lăsaţi la scurs afară pentru încă 1 zi. A treia zi brânză e gata! Desfaceţi tifonul şi scoateţi brânză. Se poate servi imediat, întinsă pe pâine prăjită şi stropită apoi cu ulei de măsline şi verdeţuri. Dacă doriţi să o păstraţi mai mult timp, o puteţi marina.
Marinare: ungeţi-vă mâinile cu puţin ulei şi faceţi biluţe din brânză. Aşezaţi biluţele într-un borcan sterilizat 15 minute în cuptor la 180C. Adăugaţi oregano, chili, usturoiul tăiat feliuţe şi rozmarinul şi apoi turnaţi ulei până bilele sunt acoperite. Păstraţi la frigider.
Ținut la frigider, uleiul de măsline se gelifica şi pare tulbure, deci nu vă îngrijoraţi dacă arata ciudat; trebuie doar să-l scoateţi din frigider cu o jumătate de oră înainte de servire pentru a-şi recăpăta aspectul.
- Image by timolina on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu