Știi că este posibil să readuci la viață brânza întărită? În plus, se poate face destul de rapid și simplu.
Dacă brânza s-a uscat și practic s-a transformat într-o „piatră”, asta nu înseamnă că nu mai este bună pentru a fi consumată. Dacă nu a mucegăit, atunci o puteți readuce la moliciunea și gustul de odinioară.
Puteți înmuia o bucată de brânză, folosind o procedură simplă. Pentru asta veți avea nevoie de lapte. Înmuiați un șervețel de pânză în lapte și înfășurați în el brânza întărită.
Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata
Puneți brânza, învelită în prosopul înmuiat în lapte, la frigider, unde trebuie să stea cel puțin o oră. Dar, dacă timpul vă permite, lăsați-o să se odihnească 2-3 ore. Asta e tot! Brânza va redeveni moale.
Oaspeții sunt la ușă sau vrei să-ți bucuri familia cu un produs delicios de patiserie, dar nu ai timp să prepari aluatul?
Desertul se face foarte repede și este mai puțin caloric decât o plăcintă, făcută cu aluat obișnuit.
Pentru a face o plăcintă veți avea nevoie de:
lipii (diametru 16 cm) — 4 bucăți,
smântână - 20 grame (1 lingură);
brânză 5% grăsime - 600 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 80 grame (4 linguri);
praf de sare,
esență de vanilie 3-5 picături;
stafide - 50 grame;
nuci - 50 grame;
semințe de mac - 50 grame.
Pentru a pregăti ingredientele pentru umplutură, puneți stafidele în apă caldă și tăiați nucile cu un cuțit.
Se amestecă brânza, ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie și se amestecă până se obține o compoziție uniformă.
Împărțiți egal compoziția de brânză în trei boluri. Într-un bol adăugați nucile tocate, în altul - semințele de mac și în altul - stafidele. Amestecați bine compozițiile din cele trei boluri.
Luați o formă rotundă și puneți în ea folie de pergament. Ungeți pereții interiori ai formei cu ulei vegetal. Așezați prima lipie pe fundul formei și distribuiți uniform prima umplutură.
Acoperiți umplutura cu cea de-a doua lipie și întindeți deasupra a doua umplutură. Repetați procedura și cu cea de-a treia lipie. Acoperiți umplutura cu ultima foaie de lipie și ungeți-o cu smântână.
Coaceți tarta, timp de 30 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Tarta își va păstra perfect forma, nu se va destramă și va arăta spectaculos când va fi tăiată. Poftă bună!
Este foarte simplu să prepari castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă.
Ingrediente:
castraveți 2 kilograme,
8 crenguțe de mărar,
cinci căței de usturoi,
frunze de hrean - după gust,
frunze de dafin - după gust,
boabe de piper negru - după gust.
Ingrediente pentru marinată:
1 litru de apă,
1 lingură de oțet,
1 lingură de zahăr,
2 linguri de sare,
200 grame de ketchup picant.
Mai întâi, spălați, uscați și sterilizați borcanele. Vă sugerăm să folosiți borcane de câte 500 de grame, astfel încât castraveții să fie consumați în câteva zile și să nu stea deschiși mult timp.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
Pe fundul borcanelor se așează, pe rând, frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Desigur, frunzele de hrean și mărar trebuie spălate, iar usturoiul trebuie curățat. Puteți adăuga și cuișoare întregi. Apoi puneți și castraveții spălați în borcane.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Pentru marinată, se amestecă toate ingredientele și se fierb. Marinata făcută din cantitățile de mai sus este suficientă pentru 5 litri. Marinata fierbinte se toarnă peste castraveți. Borcanele se închid cu capace, se învelesc și se lasă să se răcească cel puțin o zi. Apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros. Castraveții cu ketchup sunt foarte crocanți și picanți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News