Farfuria cu brânzeturi a devenit unul dintre principalele tipuri de aperitive de pe mesele festive.
Majoritatea dintre noi, de obicei, cumpără brânza marinată. Noi vă sugerăm să vă îndepărtați de tradiție și să puneți pe farfurie, pe lângă feliile de cașcaval, și câteva cuburi de brânză marinată, pe care o puteți face chiar la voi în bucătărie. Cu siguranță, această brânză nu va sta mult pe farfurie.
Pizza delicioasă, făcută în casă: este gata în 15 minute și poate fi coaptă chiar și în tigaie
Brânza marinată este un produs perfect, indispensabil pentru tartine și grozav în salate, cărora le dă un gust unic. În plus, un borcan cu brânză murată poate fi un cadou minunat pentru gurmanzi.
250 grame de brânză feta sau telemea,
200 ml ulei de măsline,
1 ardei iute,
3 căței de usturoi,
2 crenguțe de oregano,
2 crenguțe de cimbru,
1 crenguță rozmarin,
1,5 lingurițe amestec de boabe de piper.
Tăiați brânza în cuburi egale de 1-1,5 cm. Se încălzește bine uleiul de măsline, fără a-l aduce la fierbere și se adaugă usturoiul tăiat felii subțiri și amestecul de boabe de piper.
Într-un borcan de 0,5 litri se pun ardeiul iute și crenguțele de oregano, cimbru și rozmarin. Se adaugă și cubulețele de brânza și se toarnă uleiul răcit, împreună cu usturoiul și piperul, astfel încât brânza să fie acoperită complet.
Roșii marinate cu miere: o gustare originală de vară, care nu te va dezamăgi
Acoperiți borcanul cu un capac și puneți-l la frigider pentru cel puțin 24 de ore. Pe lângă feta, puteți folosiți brânză telemea, bile mici de mozzarella sau orice brânză tare cu gust neutru.
Împreună cu brânza, puteți pune, în borcan, și verdeață tocată, o mână de merișoare uscate sau măsline feliate, rondele de ceapă, câteva roșii sau caise uscate.
Gama de condimente pentru murături este foarte largă. Brânza este bine completată de busuioc, maghiran, salvie, mentă, boia de ardei, chimen, fenicul, coriandru, boabe de ienupăr, dafin, coajă de lămâie.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Pentru a da marinatei nuanțe noi, folosiți oțet balsamic, suc de lămâie sau portocale, sos de soia sau miere. Uleiul aromat rămas în borcanul cu brânză este bun pentru salatele de legume.
Pentru mulți va fi o descoperire faptul că scorțișoara se poate combina armonios nu doar cu ingredientele din deserturi, dar și cu preparatele din carne.
Dacă doriți să descoperiți ceva nou, încercați să adăugați un praf din acest condiment uimitor în carnea tocată pentru chiftele.
Important este să nu exagerați, deoarece, în caz contrar, scorțișoara va acoperi gustul principal al chiftelelor.
Sfat: Ar fi bine să evitați scorțișoara ambalată. Mai bine alegeți un baton de scorțișoară și măcinați-l cu o râșniță de cafea.
Mâncarea delicioasă, în care veți pune un praf de scorțișoară, îi va surprinde pe cei prezenți la masă cu o aromă ușoară și plăcută.
Apropo, scorțișoara poate fi folosită și în supe, dar, în acest caz, nu trebuie să o măcinați. Nu uitați să scoateți batonul de scorțișoară la sfârșitul gătitului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci